MiekeVulink.nl

Book-of-love-600-481x600

Book of Love

Een origineel book of love voor jou?

Mijn ‘Book of Love’ is vier jaar geleden ontstaan uit een lange innerlijke reis, gevolgd door een Graal Quest naar heilige plekken in Zuid Frankrijk. Waar het eerst een soort dagboek was, werd het later een zelfgemaakt boek, inclusief prachtige afbeeldingen en foto’s die de energie van alle teksten en boodschappen dragen.
Wat ik tijdens die reis allemaal ‘opgehaald’ heb heeft een grote ommekeer teweeg gebracht in mijn leven. Ik wist toen niet dat ik vier jaar later nog drie keer zou terugkeren naar dat zelfde gebied, samen met Vincent, om Lichtwerk te doen.

De reis die we innerlijk maken zal altijd door ons aardse leven gespiegeld worden. Nadat ik zelf uit de kantlijn van mijn leven ben gestapt, diende zich ineens een veel groter podium aan voor mijn Book of Love, nota bene via een uitgever die mijn boek in Rennes-le-Chateau in handen kreeg! Dit boek gaat dus opnieuw op de markt verschijnen, maar nu in een kwalitatief veel betere vorm, en het zal opgevolgd worden door mijn tweede boek dat nog in de maak is.

Oh wat gaat het mooi worden!!
Qua inhoud blijft de tekst, en dus ook de energetische waarde hetzelfde; het gaat echter een professionele make-over krijgen en in een handzaam model op de markt komen. Dan is het ook via alle boekenwebsites in NL en Vlaanderen te bestellen.

Hoe het verder gaat met de uitgever, de buitenlandse vertalingen en het nieuwe boek, dat zal ik hier binnenkort posten.

***

Hieronder kun je een deel uit hoofdstuk 1 lezen.

Eindelijk Thuis komen.

Het begon allemaal in het najaar van 2013, met ‘Mieke van de Essenen’. Sinds ik hier in mijn nieuwe huurhuis was neergestreken had ik mijzelf de belofte gedaan om mijzelf thuis te laten komen op aarde. Dit Esseense deel van mij herinnerde mij aan de wijze waardige vrouw die ik ooit geweest was. In dit leven ben ik een tijd lang naar haar op zoek geweest.
Vanaf het moment dat Hans Stolp hun bestaan benoemde in één van zijn eerste lezingen die ik daarover bijwoonde, waren de Essenen een soort tovercode voor me. Door hun bestaan in mij te laten resoneren begonnen tranen te stromen en werd ik meegenomen naar een andere wereld, waarvan ik ergens wist dat dat mijn wereld is geweest.
Nadat ik een paar boeken over hun gelezen had, was ik weer eens op een lezing van Hans. Ik vroeg hem, tijdens een koffiepauze aan zijn boekentafel, of hij mij een ander waardevol boek over de Essenen zou kunnen aanraden. Dit toegewijde volk in hun linnen gewaden, het Carmel, Qumran; het bleef me maar intrigeren. Waarop Hans me indringend aankeek en zei “Volgens mij moet jij een boek over hen gaan schrijven”. Even van mijn stuk gebracht lachte ik terug en mompelde iets onverstaanbaars, in de trant van “zo ver ben ik nog niet”.

Eenmaal op dit fijne plekje in de rust aan de IJsseldijk voelde ik hoe alles in mij inmiddels er wel klaar voor was. Niet dat ik een boek over de Essenen wilde gaan schrijven, maar innerlijk was ik er klaar voor om de grootste reis naar binnen te maken. Op zijn minst terug naar de Esseense wereld die in mijn diepste lagen verstopt zat achter allerlei persoonlijke schaduwen.
Na vijfentwintig jaar transformatiewerk was ik aardig door de wol geverfd en niet meer bang voor wat zich nog wilde gaan tonen vanuit mijn eigen onbewuste lagen.

Het werd inderdaad een flinke reis naar binnen. In alle eenzaamheid, ver verstoken van alle aardse verleidingen – wat heeft de tijdelijke bijstand mij dáár bij geholpen! – begon ik ‘Mieke van de Essenen’ stukje bij beetje terug te vinden.
Godzijdank waren daar boeken die links- of rechtsom iets in mij aanraakten, waardoor er binnen in mij iets rechtop ging staan en ik me steeds meer begon te herinneren.
En gelukkig kwam ik via Herbert van Erkelens (die ook een boek over de Essenen heeft geschreven) op het spoor van twee boeken, die hij samen met ene Judith Moore had geschreven. Zij schrijft daarin, als een boodschapper van Maria Magdalena, over verloren gegane archieven met verboden kennis, die de sleutel bevat om een nieuwe wereld te scheppen; een wereld van compassie.

Maria Magdalena werd door Jezus, die ik vanaf nu Yeshua noem omdat dit zijn oorspronkelijke Aramese naam was, in een verboden Kabbala ingewijd en is na de kruisiging naar Zuid Frankrijk vertrokken. Daar was het veilig, daar leefden ook veel Essenen en Keltische Druïden, die een goede band met de Heilige Familie hadden. In de Languedoc ontving zij visioenen en de evangeliën van het ‘Levende Verbond’.

Al lezende werd ik me zo bewust hoe elk mens de weg van angst, verdriet en pijn te bewandelen heeft, om door het aardse donker heen weer thuis te komen bij onze goddelijkheid en ons allergrootste Licht. Precies zoals Maria Magdalena en Yeshua het ook gedaan hebben.

Het liet me niet meer los. Met een bevriende collega Vincent Rikkerink zocht ik alles uit wat er te vinden was over deze heilige weg, die Maria Magdalena en Yeshua zijn gegaan, en hoe dat te vertalen is naar de weg die wij zelf 2000 jaren later gaan.
Hun weg was zeker niet de weg zoals die beschreven staat in de bijbel. Hun weg was een unieke weg van jarenlange overgave en zelfonderzoek. Van inwijdingen in verborgen mysteriescholen die de meest zuivere esoterische kennis door alle tijden heen zorgvuldig bewaard en doorgegeven hebben, met wortels in Lemurië, Atlantis, Egypte, Israël, Klein Azië en India.
Het vroeg om een levenslange toewijding en een teruggetrokken leven, in gemeenschappen die het alles overkoepelende goddelijke plan met hun leven dienden en het Licht op aarde levend hebben gehouden.

***

MV

Inhoud

In dit boek (in het Nederlands geschreven) wordt de lezer meegenomen naar geheime werelden van de Heilige Graal. Via een innerlijke zoektocht, die uiteindelijk naar oude voetsporen in ‘het tweede Heilige Land’ in Zuid Frankrijk zal leiden, wordt de betekenis van de Graal voor ons eigen leven helder.
Je reist mee naar werelden die vroeger alleen toegankelijk waren voor Ingewijden, die de oude esoterische inwijdingswegen bewandelden. Zij hadden zich zorgvuldig afgezonderd van aardse materiële verleidingen, en leefden veilig en beschermd achter muren van Mysteriescholen, tempels, grotten en burchten.

Er wordt een tipje van de sluier opgelicht over het ‘Book of Love’ zoals Yeshua en Maria Magdalena dat hebben geschreven; een boek dat voor steeds meer mensen mag opengaan en gelezen mag gaan worden.
Juist in deze tijd begint bij veel mensen het verlangen te ontwaken naar hun eigen Boek der Liefde. We willen door- & uitbreken, uit de vaak liefdeloze beperkingen van de aardse drie-dimensionale en duale wereld, om andere dimensies en werelden te verkennen die ons herinneren aan onze verbinding met een goddelijke Bron.
Zo worden we zoekers op een eigen spirituele queeste (zoektocht).


Dit boek kan de eenzaamheid van degenen die zich diep verbonden voelen met de Essenen, Katharen, Yeshua, Maria Magdalena en de Heilige Familie doorbreken. Het kan hen vertrouwen geven dat hun verlangen naar de Heilige Graal echt is, en door steeds meer mensen herinnerd en geuit mag worden.
De auteur maakt je op een luchtige manier, maar vanuit alle menselijke eerlijkheid en openheid deelgenoot van haar eigen Heilige Graal Queeste.
De reis gaat door licht en donker, door liefde en angst, van geschaad vertrouwen naar volledige overgave aan de Goddelijke leiding.
Vanuit een verhoogd bewustzijn, voorbij de grenzen van ons menselijke, beperkte waarnemingsvermogen, zal er door het lezen van dit boek iets van het oude Weten in je hart aangeraakt worden. En zullen licht, liefde, bewustzijn en kracht tot je beschikking komen om jouw weg naar de Graal terug te vinden.

Inhoudsopgave

Voorwoord
Eindelijk Thuis komen
Standing alone
Aanloop naar de Graal Reis
Graal bewustzijn
Graal geschiedenis
Naar het tweede Heilige Land
Liefdevol bezoek
Vertrek
We beginnen op aarde
Wortelen in Montpellier
De Ark achterna
In Alet les Bains
Bij de hand genomen
De Lichtwereld wijst de weg
Montségur – de eerste etappe
Even terug op aarde
De inwijdingsweg naar het Chateau
Zing, Troubadour, over l’Amour
Naar Rennes le Chateau – vol verwachting klopt mijn hart
Een kerk vol schatten
Een warm welkom op Les Labadous
San Greal en Sang Real
Bugarach, de mannelijke berg die waakt over de Roseline
Onverwacht opnieuw geboren
Portaaldag bij de Pech de Cardou (07/07)
Het Sacré Coeur
Be the Book of Love
Nawoord

Recensies

“Dit boek staat boordevol Goddelijke coderingen. Naast elke tekstpagina staan prachtige afbeeldingen van krachtplekken en heiligdommen, die je meenemen in de voetsporen van de Heilige Familie. Het lezen van het boek activeert diepe lagen van ons Christus bewustzijn. Kortom: een boek dat voedt en raakt. En het leest als een trein… “. A. v. K.

“Wars van alle spiritualiteit die als vlucht voor de werkelijkheid wordt gebruikt, ervaar ik dit boek als een heilig document, dat juist dwars door alle lagen van het aardse bestaan is geschreven. Eindelijk wordt me de weg gewezen waar ik me tot in al mijn cellen in herken. Zo waarachtig, zo ontroerend en bemoedigend!”
Marianne Vollenhoven, Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie: Bodyspirit.

“Dank, dank, dank voor The Book of Love. In één ruk uitgelezen, alsof ik ergens anders was, alsof ik er bij was. Ik ben ontroerd en geraakt door het grote vertrouwen geleid te worden door de Lichtwereld. En het is daarbij zo humoristisch geschreven. Een pareltje, dit boek”.
Bernadet Schutten, coach/counselor.

“Ik heb “The Book of Love” van Mieke ervaren als een liefdevol, puur en authentiek reisverslag. Zij beschrijft hierin haar innerlijke afstemmingen op hetgeen ze ontmoet. In contact met zichzelf, haar dochter Eva en de Lichtwereld laat ze haar twijfels en angsten zien, haar kwetsbaarheid en bovenal haar vreugde en haar Licht. Mieke geeft fijnzinnige observaties van de ontmoetingen met anderen en van haar ervaringen onderweg. De tedere beschouwingen van de relatie tussen moeder en dochter, die “verwante zielen” zijn in mijn beleving, op deze reis naar de Heilige Graal ontroeren me.
Het is een reisverslag dat meer is dan een verslag van een zeer bijzondere reis. Het verslag gaat, in mijn beleving, over een ‘innerlijke” reis naar heelheid, naar waarheid, naar staan voor wie Mieke is in haar wezen… waarbij haar humor haar op t aardse pad houdt.
Het verslag raakt mij in mijn afstemmen op wat waar en waarachtig is, ik herken mezelf in deze weg.”
Y. van Bruggen

“Tijdens het lezen heb ik een heel hoge frequentie gevoeld. Ik moest er zelfs om glimlachen, alleen al als ik het boek zag liggen op tafel. Dat betekent voor mij dat Mieke er in geslaagd is, de hoog frequente energie die ze daar heeft ervaren, in het boek, via de woorden door te geven. Dat is heel bijzonder. Haar boek gaat mensen blij maken en helpen om nog meer te vertrouwen in het goddelijke. Ze heeft mij in elk geval al heel blij gemaakt.”
M.J. Hillenaar

Bestellen

Het boek wordt momenteel via mijn uitgever afgemaakt en kan niet meer via deze website besteld worden. Indien het nieuwe boek via de boekhandel besteld kan worden, volgt nadere informatie via deze site.