a Heling bij Atlan.tempelGgantija-Xaghra-Tempel_4.JPG-wikimedia-commons

Heling bij een Atlantische Tempel

Artikel geplaatst in:

De innerlijke reis naar jezelf, en de innerlijke processen die daarbij komen kijken gaan altijd door, waar je ook bent. In deze artikelenserie delen we o.a. wat er ‘extra’ kan gebeuren wanneer je op oude, gewijde Atlantische tempelgrond staat. Velen die dit lezen hebben zelf ervaringen waarbij veel oude kennis naar boven komt.

Verwelkom alles, want wat er doorkomt heeft vaak grote waarde, hetzij voor jezelf, hetzij voor anderen. Meestal is het van collectief belang, want zo werkt de Lichtwereld nou eenmaal; wat ze aan ons doorgeven is dienstbaar aan het hoogste goed van al. Zowel de coderingen als de beelden, woorden en gevoelens bevatten vaak veel helende energie.

Deze keer bezoeken we een heel indrukwekkende tempel die op Gozo staat: Ggantija. Ten tijde van Atlantis moest je klimmen naar een hoog bergplateau. Nu kom je er met een boot vanaf Malta. Wanneer je te midden van de tempelstenen staat, en je verbindt met de energetische velden, begrijp je waarom er steeds meer Lichtwerkers naar toe willen.

Daar voeren we, langs de prachtige Blue Lagoon bij Comino naar het rustige Gozo. Ik was er vorig jaar al geweest en verheugde mij erop om Vincent deze Godinnen Tempels bij Xaghra te laten zien. Ggantija betekent  ‘reusachtig’. De legende gaat dat deze tempels door reuzinnen gebouwd zijn. Mensen die wat van de begintijd van Lemurië weten, weten waarschijnlijk ook dat een gemiddeld mens toen, in de vijfde dimensie, rond de 3 meter lang kon zijn en tussen de 600 en 800 jaar kon worden.

Comino Blue Lagoon & GozoMalta, Comino en Gozo zijn overgebleven bergtoppen in de Méditerranée (vertaald: het midden van de aarde!) van een deel van Atlantis waar de tempels zich centreerden. Maar liefst 64 tempelplekken daarvan zijn boven water gebleven! Wie weet welke schatten er allemaal nog op de zeebodem liggen…

Gozo lag op een lastig bereikbaar bergplateau. Misschien heeft dat er aan bijgedragen dat het heilige vrouwelijke het daar tot op de dag van vandaag overleefd heeft. De meest belangrijke tempels bevonden zich vaak hoog op de berg; daar waar de energie het meest zuiver was. Ten tijde van Lemurië leefden we hier als puur goddelijke wezens met enkel nog de vier bovenste hoofdchakra’s (hart/thymus, keel, derde oog/pijnappel en kruin). Pas miljoenen jaren later zakten we als mensheid vanuit onze etherische vorm in een meer verdichte vorm, en kregen we onze zeven leven-gevende hoofdchakra’s.

Evolutie en regeneratie

Voor de Lemuriërs was het een gewijde gebeurtenis om deze goddelijke reuzentempel te bouwen. Er was kennis over de verschillende luchtstromen en mogelijk is er later ook klankresonantie ingezet, om de grote stenen te kunnen leviteren en verplaatsen.

The Oracle Hole in the Temple

De stenen zijn van een zeer poreus kalkgesteente, dat ervoor geknipt is om de verfijnde, hoogfrequente kosmische energieën te ontvangen, te containen en te verspreiden. Dat geeft ook meteen de hoofdfunctie aan van deze tempel; een incubatiekamer van nieuwe scheppingen die zouden bijdragen aan onze evolutie. In het centrum van de tempel werd door de vuurvrouwen een ‘heart of perpetual fire’ eeuwig brandende gehouden, als de bron van creativiteit en overvloed.

Ggantija bood (en biedt!) een regelrechte verbinding met de regeneratieve energie van de Zon en andere planeten zoals Venus, Sirius, de Plejaden, Orion, Arcturus en Andromeda. Tegenover de tempel, aan de andere kant van de vallei, is er een plateau zichtbaar dat volgens ons nog steeds een landingsplek voor luchtschepen is.

Sommigen noemen Ggantija de latere kraam- en verjongingskamer van de Atlantische mens. Hoe dan ook was deze plek miljoenen jaren van grote betekenis. Daarom hebben er door de tijden heen vele leiders geprobeerd om dit portaal en deze voorraadkamer van kosmische energieën in eigen bezit te krijgen. Puur om het in te zetten voor hun eigen belang. Zo waren ook Hitler en Himmler tijdens verschillende incarnaties op de hoogte van deze krachtplek. Als ze deze plek konden ontkrachten, dan zouden ze de mensheid daarmee een wezenlijke krachttoevoer-bron ontnemen.

Ggantija Plateau & Temple

Misbruik ten tijde van Atlantis

Het was dus ook niet zo verwonderlijk dat toen we aangelopen kwamen, Vincent aangaf dat er ‘iets gaande was’. Dit werd getriggerd door een tuinman die daar liep. Vincent zag ineens (met zijn innerlijke oog) dat we bij de tempel opgewacht werden door allemaal eenvoudige Atlantische landarbeiders. Hij schoot vol, keerde zich verder naar binnen en zei toen tegen mij dat Himmler verbinding met hem zocht.

We zochten een bankje op in de schaduw van een prachtige oude boom, aan de rechter zijkant van de tempel. Himmler, die tijdens Atlantis een incarnatie had als één van de Zonen van Belial, heeft in dat leven deze energetische spil plus portaal misbruikt om de krachten op deze plek om te polen en voor de Zonen van Belial te laten werken. Daarbij waren deze arbeiders als slaven ingezet.

Experimenten en ondergang

De Zonen van Belial hebben zich mede gevormd doordat we in Atlantis geslachtsvorming kregen. Omdat dat nieuw was werd er mee geëxperimenteerd, met vele gedrochten tot gevolg. Er ontstond (net als in de 2e WO) een plan om een ‘ras’ te maken dat sterker en machtiger was dan dat van de ene God. De mensen die ‘de Ene’ dienden waren nog volledig Brongericht, en streefden het goede na. Zij hielden de Tempels in ere en probeerden zo lang mogelijk de zuiverheid te bewaken.

Maar de dualiteit nam steeds extremere vormen aan; bij de Zonen van Belial waren oppermachtige leiders (waaronder Hitler en Himmler in een vroegere incarnatie) die er op uit waren om zo veel mogelijk mensen en wezens in hun macht te krijgen die hen als slaven konden dienen. Zij werden mede ingezet waar technologische ontwikkelingen konden bijdragen aan steeds grotere energie-beheersing, onder andere via kristallen. Het misbruiken van kristallen en van grote, kosmische  energiecentrales (waarvan er velen op Malta en Gozo aanwezig waren) hebben uiteindelijk mede tot de ondergang van Atlantis geleid.

Atlantis under water

Kosmische hulp en heling

Himmler gaf naar Vincent (die elk energetisch wezen altijd vanuit onvoorwaardelijke liefde kan ontvangen) aan, dat hij zelf niet uit de sfeer kon komen waar hij momenteel zijn ‘levensboek’ aan het uitwerken is. Zou hij afdalen naar de velden waarin wij waren, dan zou hij meteen weer in zijn oude Atlantische programmeringen van misbruik en overheersing gevangen raken. Daarom vroeg hij aan Vincent of hij, in samenwerking met de Lichtwereld, een heling wilde aanvragen, voor alles wat er ooit in Ggantija aan misbruik en pogingen van sabotage heeft plaats gevonden.

We concentreerden ons op ons hartchakra. Vincent vroeg of alles wat er op dat moment geheeld en bevrijd kon worden, met toestemming van de Lichtwereld nu hersteld en vrijgelaten mocht worden. Gelijk melde Lichtmeester Ashtar zich. Ashtar is Commandant van de Galactische Federatie; deze verzorgt het kosmische ‘bestuur’ van de Melkweg. Hij verschijnt waar mensen aan het werk gaan vanuit dienstbaarheid aan hogere, spirituele belangen. Het werk van de Galactische Federatie staat ten dienste van het verzorgen en uitbreiden van Liefde; de basis van spiritualiteit en al het intelligente leven in de kosmos.

We voelden hoe onze harten aangeraakt werden en probeerden ons niet te laten afleiden door de bezoekers van de tempel, die af en toe langs ons heen liepen. We zagen (voelden) hoe er een blauw licht in en om de tempel heen kwam. In dit licht zagen we allemaal zeemeerminnen, Orion wezens uit de tijd van Lemurië.

Zeepaardje ‘Hippocampus’

Hulp van zeepaardjes

Daarna volgde er een zachtgroen licht, en omhulden zeepaardjes het grote veld waarop de tempel stond. Zeepaardjes zijn zachtaardige, maar onverzettelijke wezentjes en van grote, mystieke betekenis. Ze zijn verbonden met Poseidon/Ashuara, de spirituele leider van Atlantis. Zij draaien hun krachtige staart om waar ze willen zijn en doen dan onverstoorbaar hun taak.

Een daarvan is dat ze zielen van overledenen beschermen op hun weg naar andere sferen, totdat de zielen hun bestemming bereikt hebben. Het lichaamsuiterlijk van zeepaardjes is onveranderlijk gebleven gedurende de evolutie; zij zijn tevreden met wie ze zijn en kunnen hun volle energie dienstbaar inzetten om andere wezens te ondersteunen bij hun evolutie.

Tegelijkertijd zagen we hoe er allemaal zwarte slangen onder de tempel vandaan gekropen kwamen. Dit waren de slangen die door de Zonen van Belial mentaal overgenomen en als machtsmiddel met hun gif ingezet waren. We wisten dat ze vrijkwamen uit een veld dat hen eeuwenlang gevangen had gehouden. De slangen bleken ook het symbool van deze tempel te zijn, zagen we later. Ze vertegenwoordigden oorspronkelijk de levenskrachten en het heilige proces van transmutatie. Later, toen we zeven hoofdchakra’s kregen, symboliseerden zij de Kundalini krachten.

Toen ik de slangen zag komen moest ik denken aan een ervaring die ik dat jaar daarvoor bij deze tempel had gehad. Bij het verlaten van de tempel kwam er ineens een echte, kronkelende zwarte slang tevoorschijn, pal naast het pad waarop Eva en ik toen liepen. Het was alsof ze zich bewust liet zien, en nadat we haar hadden kunnen bekijken maakte ze zich snel daarna weer uit de voeten.

Ggantija Plateau – View from theTemples

Bevrijd

Op het plateau tegenover de tempel had zich inmiddels een lichtkolom opgebouwd met links en rechts daarvan engelenwezens. We zagen en voelden hoe er allemaal ‘gevangen zittende’ Atlantische arbeiders via deze lichtkolom naar hun volgende sfeer van evolutie werden gebracht.

Al met al zaten we zowat een uur op de bank, te volgen wat er gebeurde. Na een diepgaande concentratie daalde er een vredige rust neer. We voelden ons beiden heel opgelucht, en vooral dankbaar. In stilte liepen we door de restanten van de tempel heen. Het energetische werk was gedaan en we besloten om naar het hart van het stadje Xaghra te wandelen voor een lekkere aardse kop koffie.

Dit was deel III van de serie ‘Lemurië en Atlantis herenigd’.
Deel I vind je hier: Lemurië en Atlantis herenigd
Deel II vind je hier: Sporen van Goddelijke Liefde
Wordt vervolgd in deel IV: Priesteres na Lemurië en Atlantis