Mieke on journey

Mieke

Ontwaken

Ontwaken gebeurt door de weg naar binnen te gaan. Binnen in onszelf worden we wakker uit alle illusies die we binnen de dualiteit gecreëerd en geleefd hebben. We zijn multi-dimensionale wezens die uit liefde vanuit alle delen van het Universum naar de Aarde zijn gekomen. Hier kunnen we tot een volledig ontwaakt bewustzijn groeien, en meehelpen aan de grote transformatie van al wat leeft, inclusief de Aarde zelf. Wat we ervaren en geleerd hebben dragen we uit op een manier die bij ons past. Hoe authentieker we zijn, des te moeitelozer alles gaat stromen.

Het proces begint met begrijpen (mannelijk), doorvoelen (vrouwelijk) en verinnerlijken (integratie). Daarna kunnen hogere waarheden en een hoger, verfijnder bewustzijn ingedragen worden. Dit is het bewustzijn dat het licht draagt van de Bron die ons aanraakt, bezielt en heelt.
De onvoorwaardelijke, goddelijke waarheid en liefde waar we allemaal naar op zoek zijn vinden we terug in onszelf. Als we dit weer door alle donkere en verloren delen van onszelf heen laten stralen, dan zullen we in heelheid komen, en zien dat werkelijk alles wat er gebeurt zijn oorsprong heeft uit deze allerhoogste Bron van Liefde en Wijsheid.
Deze reis is uiteraard ook volledig van toepassing op mijn eigen leven.

Mijn aardse weg

Ik werd verwekt tijdens een rouwperiode. Daar kwam een oordeel op en dat nam ik mee bij mijn geboorte. Er zat iets in mij dat altijd voelde “Neem me niet kwalijk dat ik er ben”.
Als hooggevoelig kind was ik tot mijn vierde jaar nogal eigenwijs en in protest naar alles wat niet lief was. Door een aantal heftige gebeurtenissen die het voor mij heel onveilig maakten sloeg dat om. Ik werd stil, teruggetrokken en verlegen. De piano werd mijn klankbord en tevens mijn redding. Alles wat ik niet kon zeggen of kon verwerken speelde ik eruit. Dit resulteerde uiteindelijk in een leven vol muziek en een lange conservatoriumstudie die ik in 1991 Cum Laude afrondde. Door de stress die ik daar opgelopen had, omdat je altijd op topniveau moest spelen en ik enorm perfectionistisch was, liep ik innerlijk vast. Hooggevoelig als ik was raakte ik met mezelf en mijn leven in de knoop.

Mijn eerste weekend dat mijn spirituele ontwakingsproces heeft aangezwengeld was in 1985; een Rebirthingsweekend met Hen Straver in Centrum de Bron in Friesland. Ik ben sessies bij hem gaan volgen, in zijn groepen rondom Zelfgenezing, Regressie- en Reïncarnatie-therapie mee gaan draaien en gaandeweg werd het duidelijk dat deze weg mij nooit meer zou loslaten.

Ondertussen had ik twee aardse carrières tegelijk. De ene was een muzikale, als concertpianiste en pianodocente. De andere was als docente en opleider bij de Academie voor Transformatiewerk, en daaruit voortvloeiend als therapeut in mijn eigen praktijk voor Zelfrealisatie.
Ik heb een aantal jaren in beide werelden heel hard gewerkt om mijn hoofd boven water te kunnen houden, totdat zich in 2013 innerlijk iets aandiende. De roep van mijn ziel viel niet meer te negeren. De woorden van Jezus “Sta op en herinner je Jezelf” riepen me naar binnen. Ik stopte met alles en zat in de Paastijd vier weken lang dagelijks in een souterrain te mediteren met een diep verlangen naar de Bron. Die verbinding verkennen was voor mij nog het enige wat er toe deed.
Vanaf dat moment meldde zich mijn ongeboren zoon Parcival, die in de lichtwereld leeft en mij geholpen heeft om diepgaande schuldissues op te lossen. Ik raakte steeds vertrouwder met wat er ‘boven de sluiers’ is. Samen met mijn dochter Eva heb ik een aantal krachtplekken bezocht, op zoek naar het Goddelijke in de mens. Uit één van die reizen is, in Zuid Frankrijk, het Book of Love ontstaan.

Mijn innerlijke weg

Vanaf 2013 is mijn leven volledig toegewijd aan zoektocht naar onze Goddelijkheid, inclusief alle transformatie- en ascensieprocessen die we op die weg tegen komen. Ik voel me diep verbonden met het Christus Bewustzijn, de Heilige Familie en de Opgestegen Meesters. Naast dat ik me steeds bewuster werd van mijn eigen hogere delen herinnerde ik me ook steeds meer over wie ik was en wat ik deed in recentelijke vorige levens. Gaandeweg vormde het beeld zich ook vanuit Atlantis, Lemurië en ver daarvoor, ook op andere plekken van ons Universum.

Om dit alles te kunnen integreren en in te zetten vanuit hogere dienstbaarheid heb ik inwijdingswegen onderzocht die raken aan het oorspronkelijke esoterische (het inwendige, verborgene) en mystieke (dat wat naar de vereniging van de ziel met het goddelijke streeft). Het alleen kennen van die wegen is niet genoeg; ze willen ook echt geleefd worden.

Het is mijn passie om bewust en inzichtelijk te maken wat veranderd en geheeld kan worden op ieders weg naar hogere lagen van bewustzijn. Hoogsensitiviteit, heldervoelendheid en de verbindingen met de Lichtwereld werken mee zodat zelfheling vanuit ieders eigen Bron geleid en gerealiseerd kan worden. Ik ben 30 jaar werkzaam als o.a. gids voor Zelfrealisatie, Transformatietherapeut, docent essentiële healing & coaching, medium en Lichtwerker.

Sinds 2015 werk ik veel samen met Vincent Rikkerink. Door onze energieën te bundelen vergroten en versterken onze velden en kwaliteiten elkaar. We voelen ons dankbaar om dat tijdens het (internationale) Lichtwerk en de groepsbijeenkomsten te kunnen inzetten.

Verdere opleidingen en werkervaringen:

 • Transformatietherapie, Regressie- en reïncarnatietherapie, familieopstellingen, helende klank, essentiele coaching en healing (Hen Straver& Lenne Gieles);
 • Aromatherapie (Primavera);
 • Aura Soma (B. Sutmuller);
 • Fonoforese (R vd Hurk, Magna Mater) & The Chambers of Sound;
 • Contact met gidsen, begeleiders, Engelen en Lichtmeesters;
 • MasterExperiences & coaching bij Ivo Valkenburg en Ton Peters;
 • White Bull – channelings bij Ian Graham;
 • Lichtwerk bij Centrum Elohim Groningen;
 • Krachtwerk bij Mahatma Revier;
 • Transmissies bij Nanco Immanuel o.a. Maria Magdalena & Yeshua, the Roseline & Order of the Rose, the Essenes, the Sacred Marriage;
 • Krachtplek-activaties en integreren van coderingen;
 • Heilige Graal, Drakenliefdesvelden, Maria Magdalena en Yeshua, Heilige Bloedlijn, Lemuria, Divine Feminine, Christ Consciousness met Judith Moore;
 • Re-uniting Lemuria and Atlantis, Crystal City & Inner Earth met Christine & Francis Aloisio;
 • Re-connecting to your Divine Plan Conference met Kim Michaels;
 • Ontwikkelen van Multidimensionaal Lichtwerk, Zelfrealisatie en Graalbewustzijn en samenwerking in Mysteriescholen rondom Christus Bewustzijn door vele levens heen met Vincent Rikkerink.