Evelyn De Morgan (1855–1919), Angel Piping to the Souls in Hell (1916)

Op Aarde ontwaken vanuit Licht

Overal om ons heen komt duisternis tevoorschijn. Die duisternis raakt nog altijd iets in ons aan. In onze oude, gewonde persoonlijkheid wellen er meteen reacties op. Maar er is ook een punt van verzadiging; we zijn de duisternis beu. Na zó veel levens overleven willen we liever gewoon eindelijk in het Licht kunnen zijn en blijven. Bovendien is bij velen de rek eruit, we zijn moe, alle processen kosten enorm veel energie, en het valt niet mee om het vertrouwen in een goede afloop vast te houden. Hoe kunnen we hier nou constructief mee om gaan?
Eigenlijk staat het antwoord al in de eerste alinea:
‘We willen liever eindelijk in het licht kunnen zijn en blijven’. Kan dat wel, te midden van al die duisternis om ons heen? Jazeker kan dat! De sleutels hiervoor zijn bewustzijn, innerlijke wijsheid, vastberadenheid en vertrouwen.
Het besef dat deze prachtige planeet een planeet is waar de grootste en heftigste dualiteit ervaren kan worden, waardoor we zelf enorme groeispurts kunnen maken, kan al wat rust geven. ‘Oh ja, dat is ook zo, het hoort erbij’. Het duister hoeft niet weg, sterker nog, het zal ook niet zo maar wijken, want het maakt deel uit van het hele concept van de ervaringsweg die we op Moeder Aarde kunnen bewandelen.
Er is geen planeet waar je sneller kunt groeien in bewustzijn dan die waar jouw voeten nu op rusten. Waar je je ook bevindt: jouw bewustzijnsgroei zal altijd gestimuleerd worden door polariteiten die regelmatig strijd en tegenkrachten op jouw weg zullen brengen. Dankzij deze aantrekkende en afstotende polen zul jij uiteindelijk in jouw neutrale, vredige en liefhebbende harte-midden uitkomen.
Wanneer je dat Thuis gevonden hebt, en daar energetisch altijd IN blijft, kan niets of niemand je daar meer uit halen. Zélfs wanneer jij nog duisternis met je meedraagt die nog opgelost wenst te worden.
Jij bent uit Licht geboren! Dus in jou is er altijd een verbinding met die Bron van Licht die jou geschapen heeft. Maar besef je dat; ben jij altijd in die verbinding? Nee dus, want als je dat wel zou zijn, dan zou je eindelijk gewoon in je licht kunnen blijven en zou alle dualiteit aan je voorbij kunnen gaan.
Wanneer er geen enkele, aardse illusie meer aan jou kan kleven, dan is er geen behoefte meer in jou om nog uit je Licht te gaan en je te vereenzelvigen met die illusie (bv ‘Ik kan het niet, ik ben niet veilig, ik ben niet geliefd, dit loopt weer verkeerd af’ etc).
Het spel van dualiteit heeft dan geen vat meer op jou. Je hebt het doorzien en bent het ontstegen. Tegelijkertijd voel je innerlijk de grootsheid van wat jij ooit verworven en nu weer vrijgemaakt hebt!
Wanneer je de grootsheid van alle moeilijke ervaringen gaat doorzien draait er iets fundamenteels in jou; vanaf dat moment zul je jouw weg alleen nog maar in liefde en licht willen vervolgen. De lagere frequentievelden waarin nog volop dualiteit en onwetendheid aanwezig is zijn niet meer aan jou besteed.
Het kan natuurlijk wel zo zijn dat jij je, vanuit een innerlijke Missie die je naar dit leven meegenomen hebt, ergens toe geroepen voelt dat wellicht met het helen en ontwaken van anderen in die lagere frequentievelden te maken heeft.
Besef dat er ontelbaar veel mensen zijn die nog in een ander stadium van bewustwording zitten. Zij hebben alle polaire krachten nodig om heen en weer gebutst te worden, om alle uitersten van het beperkte, menselijke zijn te kunnen ervaren. Net zolang totdat ze het zat zijn dat ze zelf geen Meesterschap meer over hun leven hebben. Misbruikers en misbruikten spelen het spel altijd tot op het bot uit; tot en met de laatste zet zullen ze alles geven. Want het spel van dualiteit gaat hand in hand met illusionaire winnaars en verliezers. Uiteindelijk is bewustwording de enige bruikbare winst.
Dit gebeurt in het groot, maar dit gebeurt ook heel in het klein, in jou. Daar waar nog geen Licht in jouw duisternis heeft kunnen schijnen, zullen er herinneringen aan misbruik, angst, tekorten en lijden je kunnen triggeren. Wanneer je iets om je heen ziet wat daar aan refereert zal er in jou een lampje gaan branden van ‘Hey, zullen we dit spel eens even uitspelen?’
Dit uitspelen kan op twee manieren. De eerste manier ken je wel, en die ben je waarschijnlijk ook aardig zat. Je identificeert je dan volledig met dat stukje duister in jou. Jij wordt degene die het ‘fout’ heeft gedaan, of je wordt het ‘aandoenlijke slachtoffer’. Weg is het Licht, en hup, daar glijd je weg, in die oude illusies waar bewustzijn en liefde niet voorhanden waren om jouw wonden te kunnen helen.
Nou – dit voelt wel als klaar toch?
Dan gaan we naar de tweede manier van ‘uitspelen’. En die is eigenlijk best komisch. Want ineens valt er niets meer uit te spelen; het spel houdt op te bestaan, omdat jij er niet meer instapt.
Je blijft buiten het speelveld staan en richt je blik niet langer op het menselijke krachtenspel buiten jezelf, maar je richt je blik meteen naar de Goddelijke Aanwezigheid in jou. Met ALLE LIEFDE EN AL HET LICHT wat je op dat moment kunt aanroepen geef je alles aan jezelf wat je op dat moment nodig hebt. En op dat moment gaat het spel in rook op. De magnetische energie van de zogenaamde tegenpool die jou uitnodigde om het spel te spelen keert terug naar de afzender, die hiermee zelf een kans krijgt om vanuit een hoger perspectief te zien wat er gaande was.
A la minute staat het oude, geraakte deel van jou volop in de zon en besef je dat dit bij jouw verleden hoort. Je zult het onmiddellijk herkennen als een bekend, oud deel, dat ooit geleden heeft onder misbruik van krachten. Maar is dat deel in het nieuwe moment van NU nog actueel? Nee hoor, want jij beseft ter plekke dat deel in een spel van illusies is ontstaan.
Jij BENT dit niet langer. Het heeft wel deel uitgemaakt van jouw aardse reis, en dankzij dit deel heb je wat kunnen ervaren en doorleven.
Kortom: Richt je meteen weer naar je Lichtkern, open je hart voor alle delen die er in jou zijn. Bedank ze in Liefde voor wat ze jou gebracht hebben, en indien nodig tril of huil je de laatste emotionele resten er nog uit. Ondertussen blijft je aandacht zo volledig mogelijk op jouw ware, goddelijke kern gericht. Daar voel je die Goddelijke Aanwezigheid: LICHT, LIEFDE, WIJSHEID.
Jij bent uit Licht geboren, maar dat wil niet zeggen dat je nu 100 % perfect zult moeten worden. Dat is op Aarde bijna onmogelijk! Uit Licht geboren zijn betekent wel dat je de bereidheid in je draagt om duisternis in en buiten jouzelf te dóórzien, met moed, geloof en onvoorwaardelijke liefde. Het betekent dat jij jouw puurheid, eerlijkheid en jouw liefdeskrachten in kunt zetten om jezelf en anderen te bevrijden van alle vormen van misbruik die het Licht in de wereld hebben geblokkeerd.
Wanneer we de duisternis tot een vijand blijven maken die aangevallen en uitgeschakeld moet worden, begrijpen we nog niet de waarde van zijn rol op Aarde. Hij is de grote ontwaker, degene die ons uitdaagt en angst aangejaagd heeft, en ons kennis heeft laten maken met alle vormen van menselijk lijden. Hij vertegenwoordigt in feite de pool die ons naar ons Licht zal lijden!
En werkelijk: in het uiterste van het lijden is er altijd een doorbraak naar Licht mogelijk. Wanneer we denken te gaan sterven is er een roep van hogerhand; een roep uit het onsterfelijke Licht dat we zijn, een roep van Thuis. Daar, in het grensgebied van hel en hemel, daar vonden en vinden we onze eigen Liefdeskrachten weer terug, daar herinneren we onze afkomst, en daar begint de Thuisreis naar het Licht.
Vincent en ik nodigen jullie van harte uit om deze terugkeer naar ons innerlijke, goddelijke Licht met ons te ervaren, te eren en te vieren in een volgende LICHTCIRKEL, van 5 t/m 9 September. Het is echt tijd voor een definitieve afronding van alle oude processen, en voor een keuze vanuit radicaal vertrouwen.
Meer daarover volgt binnen een paar dagen. Mocht je interesse voelen om deel te nemen aan deze krachtige Lichtcirkel; de uitnodiging komt zowel hier als in mijn Nieuwsbrief te staan (en op Facebook). Indien je de Nieuwsbrief nog niet ontvangt, of anderen op de hoogte wilt brengen van de komende Lichtcirkel via de Nieuwsbrief: Aanvragen kan via deze website, onder het Menu bij ‘Aanmelden Nieuwsbrief’.

WEES Liefde en Licht, want dat BEN je!

Mieke ❤
Image: Angel Piping to the Souls in Hell – Evelyn de Morgan (1897)