Rennes-le-Chateau

Rennes-le-Chateau – Sacré Coeur

Rennes-le-Chateau, het Heilig Hart / Sacré Coeur

UIT MIJN VOLGENDE BOEK IN WORDING!
Lieve mensen, vandaag zullen we ons verbinden met hogere frequenties die aanwezig zijn bij Rennes-le-Chateau. Waarom? Omdat ze ons in verbinding kunnen brengen met hogere vermogens, die we onder andere tijdens incarnaties als Essenen ontwikkeld hebben.

Aan de zuidkant van Rennes-le-Chateau bevindt zich een hele bijzonder veld, met daarachter een soort Lemurische vallei die nog heel puur is. Het veld wordt er het Sacré Coeur genoemd, omdat ze inwerkt op ons hogere hartchakra. Deze plek is sterk verbonden met Elizabeth Van Buren (1929 – 2011). Ze was een rijke Amerikaanse vrouw, een afstammeling van Martin Van Buren, de 8e president van de Verenigde Staten. Haar voorouders van vaderskant waren van Nederlandse afkomst; haar moeder was Italiaans. Elizabeths volledige naam was Giulietta Elizabeth van Buren Emmons.

Op de grafsteen van Elizabeth in Groot-Brittannië staat geschreven: zij was een schrijfster en een visionair. Rond 1980 vestigde ze zich in Rennes-le-Chateau. Ze was eigenaresse van het nu spirituele centrum Les Labadous dat grenst aan de vallei, en de bezat stukken land eromheen. Ook was zij de eigenaresse van het veld aan de zuidkant van RenneslC, dat de mooie naam ‘het Heilig Hart’ draagt ​​(in het Frans le Sacré Coeur).

Als je via Google Earth de omgeving van Rennes-le-Château bekijkt, zie je een groep coniferen die samen een pijl vormen. Deze pijl werd geplant door Elizabeth Van Buren, die zich rond 1980 in de buurt van Rennes-le-Château vestigde.

Elizabeth geloofde dat Rennes-le-Château het hart van de wereld was. Ze installeerde een fontein op het veld (die nu niet meer werkt) en omringde het door een groot hart van rozen! Midden in de fontein plaatste ze een soort Graal; op iedere hoek van de fontein kwamen waterspuwende leeuwen. Ook liet zij op dat veld een pilaar plaatsen, die op een oude tempelpilaar lijkt. Bovenop de pilaar zaten twee duiven, zo kreeg ik te horen van Joke Westerveld, de Nederlandse vrouw die eigenaresse was van Les Labadous toen ik in dat spirituele centrum verbleef, in de vallei van Rennes-le-Chateau.

Deze twee duiven zijn naar mijn mening een alchemistisch symbool van de vereniging van tegenstellingen. De duif vertegenwoordigt de spirituele kracht, en wanneer het vrouwelijke en mannelijke drinken uit de goddelijke bron (uit hun eigen innerlijke Graal), zijn ze heel dicht bij de heilige vereniging!

Volgens Elizabeth zou deze plek gevuld worden met positieve, hoogfrequente levenskrachten en energie. Als het einde van de wereld zou plaatsvinden, zou er bij de punt van de dennenbomen een UFO kunnen landen om ontwakende mensen naar een veilige plek te brengen. – Dit verhaal zou later gebruikt worden voor de nabijgelegen berg: de Bugarach. Veel spirituele zoekers geloofden dat de Bugarach de enige veilige plek zou zijn voor de Apocalyps die op 21 december 2012 zou plaatsvinden.

In een van Elizabeths boeken, The Refuge of the Apocalyps, zegt ze dat het gebied rond RLC één grote, oude tempelplek is, gebouwd door kosmische intelligentie. Dit boek beschrijft de spirituele krachten en de toegangen tot hogere dimensies die van Rennes-le-Chateau een eeuwig voortdurende Licht- en Krachtplek maken. Ze schrijft over ontzagwekkende mysteries en maakt het eeuwenoude karakter van het hele gebied duidelijk. Haar boeken zijn moeilijk te vinden, en als je er één vindt kosten ze meestal een fortuin. En: ze zijn niet makkelijk te begrijpen, maar ik vind ze heel interessant!
Volgens haar vestigde Maria Magdalena zich met Jezus in de omgeving van Rennes-le-Château. Ze hernoemde de Grotte de Fournet, die aan de andere kant van de vallei ligt tegenover het veld van de Sacré Coeur, de grot van Maria Magdalena. Een van de ramen van de Tour Magdala, gebouwd door priester Berenger Sauniere, kijkt uit op deze grot. Ook over deze grot doen veel verhalen de ronde. Maar ze heeft hoe dan ook een bijzondere energie, mede opgebouwd door de duizenden bezoekers die echt geloven dat MM hier was.

Rennes-le-Chateau, de Heilige Vallei

Deze vallei heeft iets betoverends. Het volgt de rivier van kleuren, la Ruisseau des Couleurs. Deze vallei gaat terug tot ver vóór de Keltische en Romeinse tijd. Ze wordt niet door veel mensen bezocht, en misschien voelt de energie hier daarom nog steeds zo puur. Het duurde lang voordat ik me klaar voelde om naar binnen te gaan; uiteraard moest ik er energetisch aan toe zijn. En natuurlijk kan iedereen deze vallei inwandelen, maar om echt de diepere en hogere lagen te kunnen ervaren, heb je een bepaalde staat van bewustzijn nodig. Misschien ken je Tom Kenyon, de geweldige Sound Healer. Sinds enkele jaren had hij een appartement in het centrum van Les Labadous. Hij was ook gefascineerd door deze vallei. Het voelt heel oer aan, er is veel begroeiing en er heerst een sterk ‘Moeder Aarde’ gevoel.

8 Jaar geleden probeerde ik met mijn dochter de vallei in te lopen, op de laatste dag dat we er waren. Maar we werden energetisch gestuurd om precies vóór de ingang van de vallei, te mediteren, waar het pad naar het Sacré Coeur begint. Tijdens de meditatie had ik veel beelden van Essenen die door de vallei liepen, in de richting van de berg Bugarach. (Trouwens, dat is waar ze zich hadden gevestigd en waar velen van de Heilige Familie kwamen!)

Pas 7 jaar later, dat was vorig jaar, kon ik samen met Vincent de vallei in gaan. Bij de ingang staat een hek. En dit heeft duidelijk een beschermende functie. Waarom zou het de naam ‘Heilige Vallei’ hebben gekregen? Het was alsof we een heilig Lemurisch veld betraden. Er zijn veel natuurwezens die ongestoord leven. Toen we verder naar binnen liepen, en tegen de heuvel opklommen die verbonden is met Rennes-le-Chateau, vonden we reusachtige, oeroude keien. Het leek alsof de draken net waren vertrokken! – Serieus, ze hebben in dit gebied drakeneieren gevonden. – En toen voelden we allebei dit ongerepte veld van onvoorwaardelijke liefde, alsof de handen van God nog maar net alles hadden aangeraakt wat in die vallei aanwezig is.

copyright Mieke Vulink