I AM LIGHT

JE LICHTLICHAAM VERANKEREN TERWIJL JE OP AARDE BENT

Lieve Lichtdragers,
wat ben ik blij dat ik weer Nieuwsbrieven kan versturen, met een fijn nieuw aanbod op korte termijn! Ik heb dit grotendeels aan Vincent te danken, die ontelbare uren werk heeft verricht om alles online weer functionerend te krijgen, zodat zowel de mails als de inschrijvingen en de Lichtcirkelboodschappen weer kunnen stromen.

Jullie zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan:

* onze nieuwe online LICHTCIRKEL van 22-26 November;

* ons LICHTFEEST op zaterdag 14 of zondag 15 December
(de precieze datum en locatie hopen we deze week te kunnen vastleggen).

Als je wilt, reserveer deze data vast in je agenda. In de Nieuwsbrief van komende week (Oktober) ontvang je alle informatie over de inhoud van zowel de nieuwe Lichtcirkel als over het Lichtfeest, waar we een innerlijke reis terug naar de Bron zullen gaan maken.
Vandaag ontvang je het nieuwste artikel met een hoger perspectief op wat er energetisch gaande is ons, als Lichtdragers van het eerste uur.

JE LICHTLICHAAM VERANKEREN TERWIJL JE OP AARDE BENT

De energetische veranderingen die zich in ons voltrekken zijn nauwelijks te bevatten. Ze werken intens door, in alle lagen van ons zijn. Ons fysieke lichaam reageert steeds sneller op frequenties die hetzij hoger, hetzij lager zijn dan onze zielenfrequenties. Wat gebeurt er nou precies?
Vaak is dat niet te duiden, omdat de ‘informatie’ daarover zich in hogere bewustzijnslagen bevindt die niet altijd toegankelijk zijn. Het innerlijk heen en weer reizen door al die frequentievelden voelt soms als ‘te’ veel, het kan pijnlijke issues oprakelen en ons met oude angsten confronteren. Tegelijkertijd weten we innerlijk eigenlijk ook dat wat er gebeurt precies de bedoeling is en dat we in een overgangsfase zitten die ons zal bevrijden, vernieuwen en verheffen.
Vanuit ons hogere Zelf is er een permanente uitnodiging om bereid te zijn om alle oude 3D overtuigingen van de persoonlijkheid te laten gaan. In de plaats daarvan ontstaat er innerlijk een open ruimte waar kan instromen wat ons gegeven wil worden. We worden naar exact de ‘goede’ mensen en situaties geleid die ons kunnen helpen om onszelf in het onwankelbare vertrouwen in de hogere leiding van de Opgestegen Meesters te laten zakken, en de liefdevolle aanwezigheid van de Aartsengelen en onze gidsen toe te laten.
We kunnen het niet vaak genoeg horen; lieve mensen, waar we eeuwenlang naar toe geleefd hebben, en honderden fysieke incarnaties voor doorleefd hebben, is NU aan het gebeuren! Na miljoenen jaren lange reizen door het Universum kunnen we onze goddelijke staat van ZIJN opnieuw in een menselijk fysiek lichaam op aarde gaan belichamen!
Het klinkt als ‘gewoon laten gebeuren’. Maar in de dagelijkse, aardse praktijk is het soms een bijna bovenmenselijke klus. Als ieder op aarde aanwezig mens hier mee bezig zou zijn, dan zouden we weinig weerstand ondervinden als we ons met ons Lichtlichaam verbinden. Maar we krijgen de lessen die van oudsher in de Mysteriescholen werden aangeboden! Weerstand ervaren maakt deel uit van De Weg en hoort bij onthechting en overgave. Weerstand dient als een spiegel om ons van alle verdichte delen en van onze angsten bewust te maken. Daar ontdekken we het keuzemoment om het oude pad van het ego te vervolgen, of om met lege open handen op de nieuwe Weg te gaan staan, oog in oog met onze Bron.
Dan voelen we de totaal nieuwe energie die ons wil leiden, waar we vanuit de ziel enorm naar verlangd hebben maar waar we echt aan moeten wennen! Het is de goddelijk vrouwelijke energie die ons door deze overgangsfase heen wil leiden naar een prachtige balans en versmelting van het mannelijke en vrouwelijke in ons.
Op dit moment reizen we door een verhelderende fase waarin we veel mogen ‘afleren’. Het is alsof ons hogere Zelf ons erop wijst hoe we gewend zijn aan een actieve, mannelijke aanpak als bepaalde dingen niet stromen. Het is bijna vanzelfsprekend om problemen letterlijk ‘het hoofd te bieden’, maar als we naar ons hoofd blijven luisteren, blijven we in mentale beperkingen hangen.
Door ons proceswerk zijn we vertrouwd geraakt met doortastend, innerlijk werk om bepaalde oude blokkades te doorbreken. Het ego is snel (zeker als de overleefstand wordt aangeraakt!) en houdt het heft graag in eigen handen. Het is een hele toer voor het ego om tot een bereidheid te komen om zich over te geven aan iets ‘hogers’ dat ons veelal ongezien leidt.
Doordat we eeuwenlang met patriarchale velden te maken hadden zijn we gewend geraakt aan machtsverhoudingen. Om onze eigenwaarde ergens aan te ontlenen zijn we onze aandacht naar buiten gaan richten, en onszelf te vergelijken en te meten met anderen en hun prestaties.
Maar het liefdeloze daarvan is diep in ons doorgedrongen! De focus wil meer en meer naar binnen, zodat we het Licht van onze eigen Goddelijkheid gaan zien en erkennen. De goddelijke vrouwelijke energie heeft aan ieders deur geklopt! We hebben de deur naar ons Zelf open gedaan en daarmee hebben we ‘JA’ gezegd! We leren opnieuw, en nu volledig van binnenuit, te ontvangen, ons over te geven, onze zachte kracht toe te laten, te vertrouwen op de hogere leiding en vooral te luisteren naar onze innerlijke, goddelijke Bron die vol compassie door ons hart heen spreekt.
Laten we elkaar bemoedigen om het belichamen van onze goddelijk vrouwelijke aspecten alle ruimte, tijd en waardering te gaan geven. Hoe meer we beseffen dat de goddelijke wijsheid en de vernieuwende levensstromen nu van binnenuit willen doorbreken, des te gewoner zal het worden om ons eerst af te stemmen voordat we besluiten nemen, gaan spreken en handelen. We worden zowel naar de verheffing als naar de versmelting van het mannelijke en vrouwelijke in ons geleid. Hoe meer die beide, ooit gescheiden kwaliteiten van ons zich weer kunnen verbinden en in evenwicht komen, des te harmonieuzer en verfijnder we zullen worden, en des te krachtiger onze verbinding met ons hogere Lichtlichaam zal zijn. Dat is een bijzonder heilig en kostbaar proces, en daarvoor mag alles wijken!
Graag tot in de Lichtcirkel of tot op het Lichtfeest,
liefs van Mieke Vulink & Vincent Rikkerink