Source connection

NIEUWE EVENEMENTEN: REIS NAAR DE BRON & HET HEILIGE HUWELIJK

Artikel geplaatst in: ,

Na een aantal jaren geen live groepsdagen te hebben gegeven, is het bloed toch weer gaan kriebelen bij Vincent en mij. Maar hoe, wat, wanneer, en waar? Want de oude vorm klopte niet meer. Inhoudelijk is de focus verschoven, van het bewustzijn krijgen op, en het durven te doorvoelen van de meest basale persoonlijke issues, naar het belichamen van onze hogere Zelfdelen. Ieders Bronverbinding is veel krachtiger geworden en dat mag in een andere ruimte gevoeld en gevierd gaan worden.

Na mijn oproep op Facebook ontving ik ruim 20 tips over een geschikte ruimte. Bij de eerste selectie liepen alle pogingen spaak. Waarop ik de andere tips nogmaals bekeek. Er sprong één locatie uit die ik de eerste keer meende te herkennen als ‘Klein Sion’. Dat was niet ‘onze plek’, wist ik meteen. Maar bij de 2e keer lezen zag ik het pas goed: er stond ‘Nieuw Sion’. Mijn hartslag ging omhoog…. want: dáár liggen oude familiewortels!

In 2015 ontdekte ik via een man die onze genealogische gegevens had opgezocht dat er een ‘Erve Vulik’ was in Diepenveen, die 7 generaties terug bewoond was door voorouders van mijn vaders kant (ik heet nu Vulink, maar mijn opa heette nog Vulik en heeft destijds de naam aangepast). Ik heb toen met hem en mijn zus die plek bezocht, en wat bleek: de oude Erve stond er nog, en wel aan de Vulikerweg, pontificaal op het land van het Klooster Sion!

Toen zaten de monniken van de Cisterciënzer Orde nog in het Klooster. Na een uitgebreide en zeer inspirerende rondleiding aldaar besloot ik er een familiereünie te organiseren. Dit was een ontroerende happening die ook veel inzicht gaf in de voorgeschiedenis in de familielijnen. Vlak daarna werd het Klooster verkocht; de 7 overgebleven monniken konden het niet meer behappen en vertrokken naar Schiermonnikoog (waar het eiland overigens oorspronkelijk naar vernoemd is!).

Het Klooster is in hartverwarmende handen terecht gekomen. Het is deels gerestaureerd, er worden allerlei nieuwetijds-initiatieven ontplooid en tegelijkertijd zijn de stilteplekken waarin gebeden werd zo authentiek mogelijk gehouden. Dáár is nog de energie voelbaar die ver teruggaat naar Bernardus van Clairvaux, die de ware leer van Yeshua en Maria Magdalena (die hij aanbad) zo lang mogelijk in zijn vele gestichte Kloosters wist door te geven via de Cisterciënzer Orde. Bernard kwam uit een adellijke familie en wist velen daarvan te inspireren om zich toe te wijden aan het Liefdes – en Christus bewustzijn. Zijn familie maakte ook deel uit van de Tempeliers (die vanuit de ziel weer tot de Orders of the Rose behoorden), waarvan enkelen in Jeruzalem de heiligste objecten en geschriften onder de 2e Tempel van Solomon opgegraven hebben en ter bewaring meegenomen hebben naar o.a. Frankrijk!
Jammer genoeg moest de oude Erve, waarin eerst mijn familie gewoond heeft en later, na aankoop van het grote land, de eerste monniken, worden afgebroken vanwege instortingsgevaar. Maar er staat nog altijd een oude Leilinde overeind!

Hoe kloppend en passend voelt het om op deze heilige grond, midden in de stilte van de natuur, evenementen te kunnen aanbieden. Voor diegenen die willen en kunnen: het is mogelijk om de nacht voor of na onze dagen te overnachten (uitgezonderd zondagavond). Dit moet je wel zelf regelen, dat kan niet via ons. Je kunt zelf kiezen of je in een goedkopere kamer wilt slapen met gezamenlijk sanitair, of in een wat luxere kamer met eigen doucheruimte en toilet. Wees op tijd met reserveren want deze plek is echt gewild. Er is ook een restaurant, dat overdag tot 17 uur voor iedereen geopend is. Blijf je overnachten en wil je graag een avondmaaltijd, dan kun je die reserveren en in het restaurant nuttigen. Dit is de link naar hun website:

VERBLIJVEN OP NIEUW SION

 

ONS NIEUWE AANBOD BEGIN 2025

Op Zondag 19 Januari gaan we een innerlijke, Helende Reis naar de Bron maken. Op deze dag zullen we terugkijken naar onze lange incarnatielijn, en wat op dit moment daarin nog verder afgerond of geheeld mag worden. Ook zullen we om 12 uur een half uur in de kerk zelf in stilte mediteren, samen met anderen die dit dagritme van gebed eren. De kerk ligt op een zeer hoogfrequente leylijn, dus het zal al een ervaring op zich zijn om je daar met de Goddelijke Aanwezigheid in jezelf te kunnen verbinden.
Waar we eerder dachten in December al iets aan te bieden voelden we toch dat deze maand minder geschikt is vanwege alle aardse drukte rondom de Feestdagen. We gaan dus echt het Nieuwe Jaar inluiden, vanuit ons Bronlicht dat niet meer te doven is!

Op Zaterdag 22 Februari gaan we ons verdiepen in het Heilige Huwelijk. Wat houdt het nou precies in, hoe kunnen we onze mannelijke en vrouwelijke kant innerlijk laten versmelten? Als deze twee polaire, instromende en uitstromende energieën niet meer beperkt worden door alle oude ervaringen in de dualiteit, en bevrijd zijn van de kleine wil van ons ego, van beperkende overtuigingen, oordeel en schuld, reiken we vanzelf van binnen uit naar ‘omhoog’, en kan de versmelting met ons Goddelijke Licht plaats vinden. We hebben deze datum heel bewust voor dit thema uitgekozen, omdat dit onze trouwdag is.

Zoals eerder vermeld: als je één of beide dagen wilt bijwonen, reserveer de periode rondom deze dagen dan zoveel mogelijk voor jezelf. Inschrijven is binnenkort mogelijk, via een speciale link die in de volgende Nieuwsbrief volgt. Deze inschrijvingslinken zal ik ook op deze website en op Facebook plaatsen.

Zegt het voort, liefs,

Mieke & Vincent