MM with crown

MOGE HET LICHT OOK JOU HELEMAAL GAAN LEIDEN

We leven momenteel tussen afbraak en opbouw, tussen laten gaan en ontvangen, tUssen sterven en verrijzen. In ons eigen leven en in dat van anderen zien we vaker onverwachte veranderingen optreden. Soms zijn die zó heftig dat we even moeten gaan stilstaan, om dóór de buitenkant heen te schouwen naar wat er achter de 3D sluiers werkelijk gebeurt. Wanneer we ons niet laten meeslepen door gedachten en beelden die oude rampenscenario’s op het hier en nu plakken, kunnen we soms al meteen een liefdevolle hand achter het gebeuren waarnemen.

Achter alles wat we meemaken zit een kracht die verbonden is met ons zielenplan. Maar dat vergeten we vaak, omdat we niet met dat besef zijn opgegroeid. Als onze persoonlijkheid te maken krijgt met een impasse of met intense veranderingen, betrekken we het vaak op ons beperkte zelf. Er komen duale gedachten op zoals ‘als dit maar goed afloopt’ of ‘oh jee ik heb niet goed gedaan’. Op het moment dat we die gedachten vastpakken creëren we eigenlijk al een door het ego ingekleurd vervolgscenario. Wat er mogelijk mis kan gaan voelt dan zó waarschijnlijk, zó echt, dat ons gevoelslichaam er automatisch op begint te reageren. Uit die oude lagen die nog niet zijn afgerond projecteren we – vaak ongewild – oude drama’s op het hier en nu. De lagere frequenties die daarmee uit ons hele wezen vrij willen komen zorgen ervoor dat we in een negatieve spiraal omlaag beginnen te glijden. Weg bij ons licht en bij ons vertrouwen dat alles wat er gebeurt precies het goede is…

Zo gauw je dit herkent: stop. Stap eruit, maak bewust de keuze om hier niet onnodig in te gaan. Je hebt de zelfontkrachting – want dat is wat het is – al vaak genoeg ervaren, of laten gebeuren. De zware frequenties waar je dan in terecht komt kunnen veel minder licht vasthouden, waardoor je in een soort zinloze, trieste mist gevangen raakt. In die mist voelt alles waar jij blij van wordt als onbereikbaar.

Deze oude spiraal kan al door vrij onschuldige dingen getriggerd worden. Zoals je een dag niet lekker voelen, of een afspraak waar je je op verheugd had ineens wordt afgezegd, of… slechter slapen! Hoeveel mensen slapen op dit moment niet heel onregelmatig? Hoe gevoeliger je bent, des te meer je op kosmische invloeden begint te reageren. We zijn vooral ’s nachts, als we in een diepere ontspanning gaan, opener voor lichtimpulsen. Onze eigen hogere Zelven (die zich niet door onze persoonlijkheid laten sturen) zorgen ervoor dat we steeds hogere frequenties kunnen dragen. Zij hebben onze groei ‘onder controle’, zij zorgen voor de realisatie van ons zielenplan.

Hoe meer mensen hun persoonlijkheid ‘genezen’ en totaal in vrede komen met hun verleden, des te gemakkelijker de Lichtkrachten kunnen doorwerken in de collectieve velden. Veel Lichtdragers zijn al weggestapt uit velden waarin nog veel verdichting (en dus minder licht) aanwezig is. Want wil je je gaan verbinden met hogere dimensies, dan geldt; hoe minder verdichting, des te opener en transparanter jij wordt, des te toegankelijker voor de impulsen die uit hogere dimensies komen. Het innerlijke werk ligt eerst voor een groot deel bij de overgave van de persoonlijkheid aan het hogere Zelf. Maar daarna begint het te draaien; dan gaat de Lichtwereld meer en meer op je inwerken en jouw verbinding met hogere dimensies helpen te realiseren.

Als gevolg van jouw toegenomen bewustzijn gaat dan ook jouw lichaam over naar veel verfijndere structuren. Dankzij het innerlijke werk dat jij eerst in de geest en ziel gedaan hebt, kun jij steeds meer licht ontvangen. Dit licht kan weer dieper doordringen in wat nog verdicht (= nog niet doorvoeld, geheeld en afgerond) is in jou. Daarom gebeurt er nu van alles in jouw fysieke lijf wat onbekend is, wat je soms niet kunt duiden. En dat roept in de persoonlijkheid weer oude onrust of angst op. Maar als je beseft dat al deze vreemde gevoelens en veranderingen uitingen zijn van jouw ontwaken, en dat dit proces ook helemaal synchroon loopt met jouw eigen bewustzijnsgroei; dan is er toch eigenlijk geen reden om je zorgen te maken!

Dus: wanneer er iets onverwachts gebeurt; weet dat dit allemaal al ingebed lag in jouw groei naar een hoger bewustzijn. Of het nou jouw slaapritme is dat helemaal op de schop gaat, jouw fysieke lichaam dat ineens allerlei onbekende klachten krijgt, jouw mentale lichaam dat soms door de bomen het bos niet meer ziet, of jouw emotionele lichaam dat soms totaal op hol lijkt te slaan; de Lichtkrachten werken hoe dan ook meer in jou door.

Bij velen begint dit al aantoonbaar te worden in het dagelijkse leven. Veel structuren waar je aan gewend was kunnen wegvallen. Jouw groei zal doorwerken de relatie met jezelf en met anderen, in jouw relatie met de Lichtwereld, in jouw baan, praktijk, woonplek, en in wat je per moment het liefste wilt gaan doen, zodat het voedend voor jou is. Uiteindelijk heeft alles dat nu onzeker, zoekende is en overgaat naar nieuwe structuren maar één doel: om jou tot steun te worden bij wat jij hier op Aarde wilt gaan doen, vanuit jouw toegenomen Lichtkracht.

Moge deze woorden je bemoedigen en nog meer vertrouwen geven in wat er gebeurt, in wat er in jouw leven verandert en in hoe jouw zielenplan zich verder zal gaan ontvouwen. Vanuit Licht en Liefde!

Mieke