taiteilija: Simberg, Hugo
Inventaarionro A II 1703
teosnimi: Haavoittunut enkeli
haltija: AT
kokoelma: Ahlström
ajoitus: 1903
tekniikkateksti: öljy kankaalle
pääluokka: maalaus
aihe: KOHTAUS ; paarien kanto ; poika ; enkeli ; haavoittunut ; maisema ; Eläintarhan ranta ; Töölönlahti ; oja; Helsinki ; kukka ; pensas ; ALLEGORIA
mitat: 127 cm x 154 cm

Valokuvanro 26001
ajoitus: 12.1993
valokuvaaja: Aaltonen, Hannu
valokuvatyyppi: LAAKADIA

Digikuvanro X0093400
skannaus 2009-04-22
skannaaja: Halkola, Kirsi
digiluokitus: skannattu kuva

digitointilaite: FlexTight
kuvankäsittelyohjelmisto: Photoshop CS4

De beloofde heling volgens jouw zielenplan

Artikel geplaatst in:

Gisterenochtend droomde ik dat ik een groep mensen aan het begeleiden was om opnieuw geboren te worden. Ik was net bezig om een paar vragen, waarmee ze naar hun eigen leven konden kijken, op te schrijven toen ik wakker werd. De eerste vraag stond echter al op papier, en die was:
“Waar ben je voor gekomen?”

‘Als ik dát eens wist’, hoor ik al meteen een aantal mensen denken. Velen van ons hebben het oude leven, met een hard werkende persoonlijkheid met veel liefdeloze overleef-patronen achter kunnen laten. Ze staan nu echter met ‘lege’ handen en hebben geen idee hoe nu verder.

Waar je voor gekomen bent

Stel dát je zou weten waar je voor gekomen bent… Dan is de kans groot dat jouw ego dáár weer de schouders onder gaat zetten, zijn best gaat doen om dat te laten slagen en van alles gaat ondernemen om ‘neer te zetten’ wat je van plan was.

Maar dat is nou net niet meer de bedoeling. Niet ons ego, maar ons hogere Zelf zal het verdere verloop van ons leven (mogen) gaan bepalen. Deze omslag doet geleidelijk haar intrede, en vraagt om een geduldig en grondig doorschouwen van je eigen gedachten, emoties en handelen. Dit geeft steeds meer zelfreflectie, zelf-inzicht, zelf-vergeving en zelf-liefde.
Als die hogere kwaliteiten zich eenmaal weer in je beginnen te nestelen, zul je nooit meer op de oude voet verder willen gaan.

In dit ‘hergeboorte-proces’ heb je vanaf je fysieke geboorte via je hogere Zelf en de Lichtwereld alles aangereikt gekregen wat vanuit jouw zielenplan letterlijk van levensbelang voor je is. Je zult uitdagingen, ‘ziektes’, angsten, hartverscheurende confrontaties, wakker-schudders en ook genade op je levensweg hebben ontmoet. Door zelfreflectie en transformatieprocessen zul je steeds meer gaan inzien dat alles wat jou ‘overkomen’ is heel secuur en liefdevol afgestemd blijkt te zijn op jouw ‘wensenlijst’ voor dit leven.

Dwarsliggers of gidsen

De meesten van ons krijgen eerst vooral met de blokkades en saboteurs uit onze persoonlijkheid te maken. Zij lijken de vervulling van onze hartenwensen juist in de weg te staan. Hier begint het echte Meesterwerk, en het ware onderscheidingsvermogen. Want met welke bril wil jij naar deze dwarsliggers kijken? Met de vertroebelde bril van het slachtoffer en de beul, of met de loepzuivere bril van een Lichtmeester?

In het eerste geval kies je voor oude illusies, verlies je jezelf in lage trillingen en disharmonie van het oude lijdensveld, en geef je je kracht weg door het geloven in een zoveelste verkeerde afloop.
In het tweede geval kies je voor vertrouwen in het Goddelijke Plan. Dan zul je gaan zien dat de dwarsliggers klaar staan om door jou in het licht gezet en met liefde omarmd te worden.

Zij zijn in werkelijkheid de wegwijzers, die door hun vaak ‘irritant koppige’ en nadrukkelijke aanwezigheid jou op je wonden wijzen die geheeld willen worden. Zij zijn de gidsen op je levensweg, die je zelf hebt uitgenodigd tijdens het maken van het plan voor dit leven.Juist die mensen en situaties die diep zijn binnengekomen zullen je helpen om je karma af te ronden, en je dichter bij de vervulling van je levenswensen te brengen.

Herhalen van wat nog is blijven liggen

Jouw helingsweg in dit leven is begonnen met het herkennen, erkennen, accepteren, kunnen omarmen en verwerken van de meest diepe, ingebeitelde oude patronen en wonden die geactiveerd zijn tijdens je huidige leven. Zij vormden een gecomprimeerd scenario waarin je alles, wat je uit je honderden vorige levens nog niet hebt kunnen afwerken, opnieuw, maar nu versneld, kon ervaren en doorleven.

De Aarde draagt nu dusdanig hogere frequenties, dat alles, waar je in vorige levens nog mee weg kon komen nu als bij toverslag opnieuw op je weg verschijnt. Alleen heeft het een vorm, een verpakking, die je eerst meestal niet herkent. Je zult weer aan het kruis komen te hangen, je zult wederom het lijden en de bijbehorende emoties ervaren. Je trapt er als het ware weer opnieuw in, en dat is bewust zo geënsceneerd. Want alleen door opnieuw dóór de ervaring heen te gaan, kunnen de oude traumavelden in trilling gebracht worden. Juist wanneer alle lagen van jouw menselijke zijn worden aangeraakt, komen de kracht en het besef vrij dat je hier ‘iets mee wilt’.

De Lichtwereld juicht

De gewonde persoonlijkheid is kampioen geworden in het vermijden van wat angst en pijn oproept. Deze gekwetste egodelen zullen zo lang als mogelijk ‘de boot afhouden’. De Lichtwereld moet vaak heel ver gaan om jou opnieuw IN het schip te krijgen. Pas wanneer jouw moedige, volhardende en alles overleefd hebbende ego op buigen of barsten staat is de kans groot dat dit deel van jou het hoofd zal buigen voor het grotere plan. Dat voelt als instorten. Je zelfbeeld valt aan diggelen, en voor je gevoel verlies je alles waar je in al die levens zo hard voor gevochten hebt.

Maar ondertussen juicht de Lichtwereld! Want op dat moment laat het ego los en leg jij het stuur terug in goddelijke handen. Van bovenaf gezien breekt er een groot licht door, en zijn er velen getuige van de afronding van jouw lange, barre, eenzame tocht door de woestenij van illusies, van onwetendheid en van liefdeloosheid. Zonder dat jij het misschien kunt waarnemen, storm je zo recht mogelijk op de finish af. Elke cel in jou herinnert zich de belofte van jouw goddelijke thuiskomst, in overvloed, vreugde en vrede.

Dat is de grote, innerlijke ommekeer die zich nu bij velen aan het voltrekken is. Vanaf het moment dat jouw persoonlijkheid het hoofd buigt, omdat het beseft dat er hogere versies voorhanden zijn die alleen via jouw hogere Zelf kunnen indalen, gaat onvoorwaardelijke liefde je leiden. Dan begin je door de brillenglazen van de Lichtmeesters de ontroerende werkelijkheid achter jouw aardse worstelingen te zien.

Om dit artikel niet nog langer te maken, zal ik een apart artikel wijden aan mijn persoonlijke levensweg, waarop de ontheiligde, ontwaardigde, verbannen en dakloze vrouw in mezelf teruggeleid zijn naar het beloofde land.
Het beloofde land is geen plek buiten onszelf; het is de heilige bedding van licht en liefde, die ieder van ons nog altijd ongeschonden in het Hart draagt.

MV ♥