Louis Janmot
Le Poème de l'âme
L'Ange et la mere
The Angel and the mother
oil on canvas
113 x 143
Signed and at lower right
Musée des Beaux-Arts, Lyon
inv. 1968-159

Vous seul savez, mon Dieu, quels dangers, que d'alarmes
Menacent votre enfant {...}
Pitié pour lui, Seigneur, et pour ce cœur de mère
Plein d'un amour si saint, et si fort et si doux !

Uitnodiging voor Lichtdragers: Lichtcirkel Herboren in Licht en Liefde

Lieve mensen,
we zitten met velen midden in de grootste transformaties van de mensheid ooit. Na honderden levens met een beperkt bewustzijn in cycli geleefd te hebben die zich binnen de dualiteit afspeelden, vindt er nu een massale bevrijding uit die cycli plaats.

Louteren: Het Oude Leven achterlaten

Ook jij bent waarschijnlijk bezig met het doorzien en achterlaten van illusies die op angsten en tekorten gebaseerd zijn. Wanneer je je weer bewust wordt van de Goddelijke Aanwezigheid in jezelf – hoe broos of vaag die nog mag voelen- zul je in staat zijn om jezelf los te maken van de collectieve velden die alleen met voorwaardelijke liefde verbonden zijn.
Vele religies hebben beperkte visies vastgelegd die je van de Goddelijkheid in jezelf weggeleid hebben. Je bent schuld en schaamte gaan dragen, in zonde, straf en ‘goed moeten doen’ gaan geloven. Je hebt alles uit de kast getrokken om het beste van jezelf tevoorschijn te toveren. Toch is er een weten in jou dat er nog een mooier, beter, moeitelozer en liefdevoller leven mogelijk is.

Als je voorbij ieder oordeel kijkt, wat ware Goddelijkheid doet, ga je inzien dat al het harde werken en overleven jou gediend heeft om op te kunnen klimmen in bewustzijn. Het jezelf neerzetten in de materie was nodig, maar daarnaast heb je de verbinding met de geestelijke wereld nodig voor ware vervulling.

Al je gedachten, gevoelens en handelingen die nog op overleven gebaseerd zijn staan je diepere verbinding met de geestelijke wereld in de weg. De pijnlijke erfenissen die je uit vorige levens meegenomen hebt duiden meestal op het geblokkeerd raken van die verbinding, en het kwijtraken van het vertrouwen in de aanwezigheid daarvan.

Velen van ons zijn door een crisis in ons huidige leven wakker geschud en aangespoord om de innerlijke wereld te gaan opzoeken. Hiermee is het louteringsproces van de persoonlijkheid in werking gezet.Tijdens het overleven heb je veel kwaliteiten verworven, die in dienst van je hogere Zelf ingezet kunnen worden.

In de wachtkamer

Het gros van de mensheid zit nog vast in mallemolens die creaties herhalen die op angst en macht gebaseerd zijn. Mensen blijven net zo lang binnen dit rad van tekorten functioneren totdat alle mogelijke illusies vanuit de dualiteit geleefd en doorleefd zijn. Dan komt er een periode die velen als ‘de wachtkamer’ ervaren.
Het is als tussen oud en nieuw inzitten. Het nieuwe haalt al je hartsverlangens omhoog, maar je kunt niet in het nieuwe aarden wanneer het oude je nog blokkeert. De wachtkamer is een hele lastige, maar o zo vruchtbare periode, omdat je dan liefdevol gedwongen wordt om oude zelf-delen aan te kijken die nog in overleven en tekorten geloven.

Alles wat oud en onverwerkt is blokkeert het kunnen belichamen van hogere Zelfdelen. Het is als geboren willen worden, maar nog vastzitten in een geboortekanaal.
Dit kun je herkennent aan thema’s die je verwerkt dacht te hebben, maar die toch steeds weer terugkeren en die je op den duur spuugzat wordt. Innerlijk kun je daar behoorlijk mee overhoop liggen, maar deze worstelingen leiden tot een steeds diepere overgave aan wat zich in jou wil voltrekken. Ook dit hoort allemaal bij het louteringsproces.

Wanneer de meest hardnekkige verwondingen en blokkades in alle lagen verteerd, begrepen en geliefd zijn zullen ze hun grip op jou verliezen. Pas dan zullen al die oude overleefpatronen los kunnen laten, waarin jij nog van alles meende te moeten, waarin jij aan van alles meende te moeten voldoen. Dan kun je doorstromen naar het nieuwe, waarin niet het moeten doen, maar de overgave aan het ‘Jezelf Zijn’ op de eerste plaats komt te staan.

De wachtkamer is dus een tussenfase waarin je jouw innerlijke Zelf ontmoet. Het is een plek waarin jij het goddelijke liefdeslicht kunt laten schijnen op jouw oude pijn en angsten, waarin je ontdekt dat je achter vergissingen en oordelen hogere Waarheid en onvoorwaardelijke Liefde zult vinden. In de wachtkamer vangt jouw ontwakingsproces aan waar je al eeuwenlang naar toe gewerkt hebt. Hier zul je de Goddelijke Aanwezigheid in jezelf herontdekken. En je voelt het al: dit proces is van onschatbare waarde.

Naar het Nieuwe Leven

Onder hogere leiding word je van binnenuit klaargemaakt voor een hergeboorte. Jouw nieuwe leven kan niet gebouwd worden op oude funderingen die nog door angst kunnen verzwakken. Het hergeboorte-proces kost dus tijd. Innerlijk zul je ‘met hulp van boven’ de oude muren steen voor steen afbreken, waarna er schone ruimte ontstaat waarin er veel hogere, grotere krachten zullen indalen. Wanneer je voldoende bewustzijn draagt word je energetisch voor dit proces in een kosmische baarmoeder opgenomen, zodat je je ten diepste kunt openen om de geestelijke begeleiding te kunnen ontvangen. Vanaf dat moment gaat jouw leven enorm veranderen.

Onvoorwaardelijke Liefde zal zich steeds dieper in je verankeren. Wat het ook maar is wat jij wilt gaan scheppen; je zult het alleen nog maar vanuit deze Liefdeskracht willen doen. Dit is Liefde die niet alleen het licht, maar ook het donker in en om je heen kan omarmen.

Het aardse donker op waarde schatten is het grootste werk wat we met steeds meer Lichtdragers aan het voltooien zijn. Dit gebeurt vanuit onze eigen hogere delen, volledig in samenwerking met de Lichtwereld. Het is het samenkomen van boven en beneden in jouw hart. Het is de overgave van jouw aardse mannelijke en vrouwelijke kant aan de Goddelijke Man en Vrouw in jou. Vanaf nu gaat jouw leven op Aarde steeds meer vorm krijgen vanuit een constante verbinding met de Goddelijke Aanwezigheid in Jezelf.

God in jou geboren

Jouw weg is verbonden met de komst van Yeshua op Aarde. Eeuwenlang hebben we dat met Kerst gevierd. Eeuwenlang hebben we gedacht dat het ‘om hem’ ging. Maar nu beginnen we te zien dat het om ons gaat. Het is de geboorte van het Allerhoogste in onszelf. Het is onze eigen erkenning van de Goddelijke Aanwezigheid in onszelf.
Yeshua daalde op Aarde neer met de volledige potentie om de Christuskrachten in zichzelf te gaan belichamen. Dertig jaar heeft hij nodig gehad om zichzelf voor te bereiden op deze grootse gebeurtenis. Naast hem bewandelde Maria Magdalena, als zijn gelijke, de innerlijke weg naar het goddelijk vrouwelijke. Hun hele leven was gewijd aan het volbrengen van hun heilige Missie. De mensen die ze dicht om zich heen verzamelden waren diegenen die vanuit hun eigen zielenlicht en hartenliefde konden bijdragen aan het in stand houden van dit hoogfrequente veld van het Christus Bewustzijn.

Samen een Lichtcirkel vormen voor de Kerst

Dit is exact wat velen van ons nu aan het doen zijn; zich afstemmen op dit hoogfrequente veld van het Christus Bewustzijn. Vanaf 2020 zul je dit veld nog intenser gaan ervaren, zodat je hier uit putten kunt bij alles wat je op Aarde wilt helen en creëren, als zijnde jouw bijdrage aan de grootste transformatie van de mensheid.

Vanuit een radicaal vertrouwen in de Goddelijke Aanwezigheid in onszelf nodigen Vincent en ik jullie uit om je aan te sluiten bij een Lichtcirkel die het hierboven beschreven proces zal ondersteunen. Dit is geen kwestie van ‘doen’ of ‘werken aan’. Er zijn geen verwachtingen of verplichtingen aan verbonden, behalve dagelijks een stiltemoment voor jezelf te creëren om je af te stemmen. Daarbij kun je innerlijk affirmeren dat je een drager bent van hogere Liefdeskrachten.

Open je hart en geef je over aan de Goddelijke Aanwezigheid in jezelf. Hiermee zul je zachtheid, inzicht, begrip en mededogen gaan belichamen, en een baken van Licht worden tussen Hemel en Aarde. Samen zullen we een stralend veld creëren dat de donkere dagen voor de Kerst zal verlichten en iedere nieuwe, innerlijke geboorte zal ondersteunen. Hierbij worden we energetisch met elkaar verbonden en door Lichtmeesters begeleid.

Voel je een innerlijke roep om je te verbinden met deze Lichtcirkel? Je kunt meedoen op basis van een vrijwillige donatie. Meer info en hoe je je kunt aanmelden vind je via deze link:

https://mailchi.mp/02ecf6f5135d/lichtcirkel1212

Uiteraard mag deze uitnodiging gedeeld worden!
Dankjewel en tot binnenkort,

Mieke & Vincent