weeping angel (3)

Engelengeduld en Oervertrouwen gevraagd

Lieve Lichtdragers,

voor diegenen die geen Facebook account hebben; eerst even een toelichting. Ik was gewend om veel op Facebook te posten, maar ik kreeg daar – vanwege de vele volgers – steeds meer last van sabotage en tegenkrachten. Waar veel volgers zijn valt mogelijk ook geld, of wat anders te halen. Uit ervaring weet ik dat Licht interessant is voor duistere krachten. Maar ik wil vrijuit kunnen schrijven. Het is zó belangrijk om klanken van Liefde en Waarheid te laten klinken, als tegenwicht voor de vele leugens en misleidingen. Bovendien wil ik ook de veiligheid van mijn lezers, voor zover nodig, zo veel mogelijk waarborgen. Daarom heb ik besloten om meer Nieuwsbrieven te gaan verzenden.

In dit artikel vind je de meest recente Nieuwsbrief:

1. Inleiding
2. Confronterende tijden
3. Grote veranderingen op komst?

(Het derde artikel is al op Facebook verschenen, maar het houdt iedereen zó bezig dat ik het ook in dit artikel heb opgenomen.

1. Inleiding

Blijf vertrouwen houden, wat er ook om je heen gebeurt! We gaan echt de goede kant op! Maar er wil, en zal nog heel wat uitgezuiverd en geheeld gaan worden. Daarom zitten we nog steeds in een soort ‘Lockdown’ met aardse beperkingen. Je kunt er over mopperen (en dat is niet geheel onterecht).  Maar de beperkingen weerhouden ons er ook van om te snel terug te glijden in oude gewoontes.

Zie het als een mogelijkheid om je ware Zelf steeds beter te leren kennen! Ooit ben jij, als een onsterfelijk geesteswezen, uit Liefde geschapen, door De Bron, de Ene, ofwel jouw goddelijke Vader en Moeder. Hun oer-Liefde zit, samen met het oervertrouwen in jouw onsterfelijkheid nog altijd in jouw cellen.
Vervolgens zijn daar, tijdens vele aardse levens, vanuit de dualiteit allerlei vertroebelingen en versluieringen omheen gekomen. Diep in jouw meest verdichte zijn zit het gevoel en de angst opgeslagen dat jij nooit meer die goddelijke man of goddelijke vrouw zult kunnen worden die jij ooit bent geweest.

Veel Lichtdragers zoals jij staan nu op het punt om daar verbinding mee te maken. Eerst zul je diepe zelftwijfels, en gevoelens en overtuigingen van ‘ik heb gefaald’ tegenkomen. Zulke dagen voelen aan als ‘zwaarmoedige dagen’ waarop er geen puf zal zijn om iets anders te doen dan naar binnen te keren. Het zijn dagen waarop je uitgenodigd wordt om de ver weggestopte overtuigingen, dat jij nooit meer die goddelijke man of goddelijke vrouw zult worden die jij ooit geweest bent, te doorvoelen. Het zijn ook dagen waarop je de pijn, die ontstaan is in het contact met mensen die het meest belangrijk voor je zijn geweest, zult gaan voelen. Alle emotionele pijn daarvan heb je in al die levens in de dualiteit met je mee gedragen. Nu is de tijd rijp om die te ontladen. Deze moeilijke maar waardevolle dagen zullen je steeds dichter naar jouw ware, goddelijke essentie leiden.

2. Confronterende tijden

Meer dan ooit tevoren worden we met onze eigen binnenwereld geconfronteerd. Ik gebruik bewust het woord ‘geconfronteerd’, omdat iedereen die dit leest de nodige processen aan het doorleven is. Het is nog niet zover dat we alleen maar met Licht en Liefde te maken hebben, zelfs niet in onszelf.
Vanuit het allerhoogste perspectief bekeken zullen we uiteindelijk achter alles de liefdevolle leiding vanuit de Lichtwereld ontdekken. Deze brengt ons bij de meest verdichte, oude pijn die verbonden is met alles wat is voortgekomen uit ‘Daar ben ik Mezelf verloren’. Bij ‘het niet geleefde leven’. Maar vanuit het menselijke perspectief gezien is het uitzuiveren van dat wat ons nog op mentaal, emotioneel en fysiek niveau in de weg zit geen gemakkelijke opgave.

We ontvangen meer hulp dan we beseffen. Die hulp heeft een meervoudige gelaagdheid. Allereerst lijkt het erop dat we sinds een jaar geleden onder een zwarte wolk zijn gekomen die de naam ‘Corona’ heeft gekregen. Deze donkere wolk heeft niet alleen veel duisternis gebracht; ze heeft ook veel duisternis aan het Licht gebracht. Uit respect voor ieders eigen opinie over Corona ga ik niet verder in op de leugens rondom Corona. Waar het mij om gaat is de uitwerking van het afgelopen jaar op ons welzijn.

We zijn in een steeds krappere leefruimte terecht gekomen. Waar we eerst nog allerlei afleidingen en verleidingen buiten onszelf konden vinden werden we gaandeweg steeds meer thuis aan de bank genageld, of teruggezet in de natuur. Hoe dan ook werd het zo ‘en scene’ gezet dat we niet meer bij onszelf vandaan konden lopen (tenzij je in dit leven echt niet op Aarde bent gekomen om te ontwaken, wat ook helemaal okay is, gezien onze menselijke vrije wil).

We zijn door allerlei lagen heen gegaan. We hebben enorm veel drama’s, verwachtingen, speculaties, aannames, leugens, dreigingen, regels, meningen, angsten, oplossingen, reddingen en inzichten over ons heen gekregen. Te midden van dit alles was het heel lastig om onze eigen hogere leiding nog te kunnen horen, laat staan te kunnen vertrouwen.
Hoezo zou jij het bij het rechte eind hebben? En hoe durfde je dat te beweren terwijl je op de media talloze mensen zag vechten voor hun leven, zag lijden en overlijden?

Oh, hoe zelf- confronterend is dit geweest. Want durfde je te vertrouwen op jouw eigen gevoel? Wie kon je anders geloven – de omgekochte en duurbetaalde media? Waar kon je ‘de Waarheid’ vinden over wat er gaande was? En daarnaast: hoe zou jouw persoonlijke leven zich verder ontwikkelen, binnen deze ‘pandemie’?

Het heeft bij velen de onderste stenen naar boven gehaald. Laat dat nou precies de bedoeling zijn geweest! Binnen dit schaduwspel zijn we allemaal, zorgvuldig en exact passend bij ons zielenplan voor dit leven, uitgedaagd om alles overboord te gooien wat ons niet langer zou dienen. Het is echt heel moeilijk om iets in beweging te krijgen wat eeuwenlang heeft vastgezeten, of weggestopt of ongezien moest blijven. Dus we hebben allemaal behoorlijke uitdagingen gehad! En nog; we zijn er nog niet, we zitten nog in de wachtkamer met onze eigen tickets naar ‘ons ware Zelf’ in de hand.

Terwijl we die tickets koesteren, nemen innerlijk de verlangens toe. Wat zijn jouw verlangens? Welk weten in jou laat zich niet meer wegdrukken? Het is een weten over WIE JIJ BENT. Een weten over wat de werkelijke bedoeling is van jouw huidige leven op Aarde. ALLES wat jou in jouw huidige leven pijn of angst gebracht heeft is verbonden met de karmische restanten uit vorige levens. Jouw huidige leven is heel bewust samengesteld, door jouw hogere Zelf in overleg met de Lichtwereld. Het zijn aan elkaar geregen herhalingen van alles wat jij nog niet uit vorige levens hebt kunnen verwerken.

De opschoning wordt meestal geactiveerd door een trigger uit je huidige aardse incarnatie. Wanneer je daar met vol bewustzijn en onvoorwaardelijke liefde induikt, en alle onverwerkte emoties en angsten toelaat, komt vaak ook het besef vrij dat je zelf precies de juiste personen (bv. ouders, kinderen, partners, leraren, collega’s etc.), of situaties in je leven hebt uitgenodigd. Alleen zíj konden en kunnen jou bij nog diepere lagen brengen die nog niet verbonden zijn met jouw ware, goddelijke Zelf.

Het doorzien en weten is één, maar het tot op het bot doorvoelen is meer dan twee. Onderschat niet wat je bij je draagt uit honderden vorige levens. Je kunt weet hebben van het Licht, en geloven in hogere leiding. Maar jouw fysieke lichaam staat voor alles wat zich verkrampt heeft in al die aardse levens waarin liefde, bewustzijn, veiligheid, geruststelling en erkenning ontbraken. Als de Lichtwereld nog dichter bij jou mag komen, dan zul je ook aangeraakt worden waar Zelfliefde en het vertrouwen in jouw onsterfelijkheid ontbreekt.

Dit is heftig. Dit kost tijd, dit gaat over het verlies van vertrouwen in jouw eigen, innerlijke Weten, in jouw eigen, innerlijke Gevoel. Als Lichtdragers maken we momenteel gigantisch diepe en hoge reizen tegelijk. Dit is energetisch heel inspannend! Laat je dus niks aanpraten over dat jij weer zo spoedig mogelijk in de maatschappij zou moeten functioneren. De maatschappij’ staat op omvallen; zij is gelijk ons fysieke lichaam volledig uitgeput en uitgebuit. Ook zij kan de mannelijke vervormingen niet langer dragen noch verdragen.

Het is wijzer om alle tijd te nemen voor jouw terugreis naar jouw ware Zelf. En als je voelt dat de verbinding daarmee eigenlijk niet meer kapot te krijgen is, dan zul jij, zoals de Lichtwereld voor jou is, een baken van Licht voor ‘de nieuwe wereld’ worden. Maar eerst jij. Echt; jij hoeft niets meer te forceren! Dwing jezelf niet om sneller te gaan dan wat goed voor jou is. En vooral: blijf jouw verlangens koesteren, blijf geloven in wat jij innerlijk weet of voelt over wat ‘de bedoeling’ is over jouw leven nu, op deze Aarde. Dat is een heilige Missie, ongeacht welke vorm het krijgt.
Samen met alle Lichtdragers die waarheid, bewustzijn, liefde, vrede, gelijkwaardigheid en vrijheid nastreven zullen we in staat zijn om koers te houden. Laat de goddelijke Aanwezigheid in jou maar jouw Weg bepalen; precies op tijd zul je het juiste aangereikt krijgen.

3. Grote veranderingen op komst?

Zó veel mensen, zó veel vragen. Waar moet je nou in geloven, hoe hou je je Licht nou vast, in deze, soms zo verwarrende tijd? Van alle kanten komen er enerzijds onheilspellende, en anderzijds verheffende berichten die elkaar vaak volledig tegenspreken.
Wie kun je nog geloven, wie kun je nog vertrouwen? Het zijn vragen die alle collectieve velden van angst, onrust en onzekerheid versterken. Menselijk, en heel begrijpelijk. ‘Wat kun je nou het beste doen?’

Wat ik bovenaan zou zetten: Volg vooral wat jij van binnen als zuiver, waarachtig en kloppend voelt. Volg de weg waarop jouw ziel gevoed wordt, waarop je uitgedaagd wordt om die Goddelijke Aanwezigheid in jezelf te ontmoeten, inclusief alle stemmen van je ego die dat weer teniet willen doen. Het innerlijke louteren is nu heel belangrijk. Vanuit de louteringen ontstaat er een nieuwe bedding van Licht en Waarheid, die je zó nodig hebt om alles in het goede perspectief te kunnen plaatsen.
Geef je dagelijkse leven inhoud en vormen die kunnen bijdragen aan innerlijke rust en vrede, en aan jouw eigen transformaties en ontwaken.

Er gaat zeker ‘iets groots’ gebeuren! Beter gezegd; dat is al gaande. Er wordt, uiterst zorgvuldig, van alles voorbereid. Maar het blijft vooralsnog zo veel mogelijk achter de schermen om zo min mogelijk onrust te veroorzaken. Men probeert te voorkomen dat, indien de waarheid van alle leugens aan de mensheid gepresenteerd gaat worden, het op grote schaal gaat escaleren.

Het grote plan voor de nieuwe Aarde berust op spiritualiteit, en ligt werkelijk in handen van Lichtmeesters die deels ook onder ons aanwezig zijn. Echter; hier zul je in de gangbare media niets over vinden. Deze presenteren een heel ander plan dat inspeelt op collectieve angstvelden. Daarom is het zo lastig om te blijven geloven in wat je zoal aan hoopgevende geruchten om je heen hoort.

Het zal heel veel tijd kosten om de mensheid op Aarde echt die omwenteling te geven die ze nodig heeft om tot besef te komen van hoe ze haar eigen soevereiniteit uit handen heeft gegeven of verloren heeft.
Daar aan voorafgaande is bewustwording op grote schaal noodzakelijk. Mensen dienen allemaal weer op zoek te gaan naar wat werkelijk WAAR is. Naar waar men zich nog laat manipuleren, naar waar tegen de vrije menselijke en de hogere Goddelijke Wil in gehandeld wordt.

Zoek naar wie en wat het goddelijke Licht in jou bekrachtigt terwijl je leest en luistert. Doe dit niet om anderen te veroordelen, want diegenen die juist ‘het duister’ vertegenwoordigen hebben een hele zware taak op zich genomen voor dit leven.
Wie of wat wakkert jouw besef aan van jouw eigen Lichtkrachten, jouw eigen scheppingskrachten? Alles wat daarmee verbonden is dient ingezet te worden ten bate van de hele mensheid. Net zoals we het ooit, heel lang geleden, toen het Paradijs op Aarde nog zichtbaar en tastbaar aanwezig was, ook gedaan hebben!

De tekorten en dualiteit die nog in de hele wereld levend worden gehouden liggen slechts in handen van een paar families die al het geld bezitten. Zij zullen waarschijnlijk niet ‘zomaar’ tot inkeer komen. Zij hebben hun eigen programma waar ze volledig van overtuigd zijn. Hun voorouders zijn al eeuwenlang met de voorbereidingen bezig geweest om dit op Aarde te laten gebeuren.

Maar de Licht- en Liefdeskrachten van onze goddelijke afkomst laten zich niet meer wegdrukken. Wat wij op dit moment kunnen doen is de kracht van onze verbonden Licht- en Liefdesvelden zó groot maken, ons geloof daarin zó trouw blijven, dat we onszelf en anderen daardoor kunnen bevrijden uit de verstikkende greep van ieder duister plan.

Samengevat … wat is wijsheid voor de komende tijd? Allereerst: altijd vanuit Liefde denken, spreken en handelen. De innerlijke verbinding met de Goddelijke Bron van ieder mens erkennen (hoe ver afgedwaald men ook lijkt!) en op de eerste plek zetten, bij welke keuze je ook maakt. Dit gaat vanzelf, als je hier eenmaal innerlijk onvoorwaardelijk voor gekozen hebt!
En dat hand in hand laten gaan met dienstbaar willen zijn met de kwaliteiten die jij draagt. Je hoeft niets te ‘presteren’, ‘produceren’ of ‘forceren’; je hoeft je slechts bewust te worden van alles in jou wat mooi, zuiver, wijs en waarachtig is. Daarmee kun je bijdragen aan de bewustwording van jezelf en van al je medeschepselen.

Wees bereid om met jouw Waarheid rechtop te blijven staan, niet vanuit een beter weten of agressiviteit, maar altijd vanuit Licht, dat geen enkele leugen zal toelaten. Licht is vele malen sterker dan alle dualistische denkbeelden die de mens vanuit onwetendheid gecreëerd en als overtuigingen tot zich genomen heeft.

We zijn niet opnieuw op Aarde geïncarneerd om onszelf opnieuw tot gehoorzame slaven aan autoriteiten buiten onszelf te laten maken. Dat hebben we al genoeg ervaren sinds Atlantis. We zijn opnieuw op Aarde gekomen om onszelf, elkaar en de Aarde te bevrijden van alle vervormingen, zoals die van schijnheiligheid, persoonlijke macht, persoonlijk eigenbelang en lege, ontzielde, materiële rijkdom. Laten we samen, hand in hand, iedereen op zijn eigen liefdevolle en waardige manier terugkeren naar de enige ware Goddelijke Liefde, vanuit waar wij allen zijn voortgekomen.

Wordt vervolgd. Dank jullie wel voor de verbinding via deze weg!

Liefs van Mieke