40535540625_858bd9616b_b

Onze Goddelijke dirigent brengt harmonie

Artikel geplaatst in:

Alles wat wij denken, voelen, besluiten en doen wat niet in harmonie is met ons Goddelijke Zelf, vormt een soort wanklank in ons systeem. Als die maar lang genoeg aanhoudt, door bepaalde onbewuste patronen die zich blijven herhalen, raken we ontstemd.

Er komt dan iets in onze vier lagere lichamen (etherische, mentale, emotionele en fysieke) dat ‘vals’ klinkt. Daardoor zenden we een vibratie uit die niet in overeenstemming is met ons Goddelijke Zelf. Wat er vervolgens ontstaat zijn stoorzenders die iets anders naar zich toe trekken dan wat je vanuit je ziel eigenlijk zou willen. Zo werkt de wet van resonantie; dat wat met elkaar kan trillen voegt zich samen, dat wat niet met elkaar overeenstemt valt uiteindelijk uit elkaar.

Het middenrif gaat voorgoed open

De wet van resonantie werkt het in het klein en in het groot. Doordat het ontstemd raken van het persoonlijke orkest zich in veel van jouw vorige levens herhaald heeft, ben je steeds meer ‘out of tune’ met je Goddelijke Zelf geraakt. Wat er nu gaande is, is dat we door de hogere trillingen die zijn toegenomen dankzij de stijging van ons bewustzijn, we steeds sneller de wanklanken in onszelf beginnen op te merken. Vanwege het Lichtwerk dat zich dagelijks uitbreidt, komt er ook meer harmonie in het Universum. Dat werkt vanuit de subtiele naar de meer verdichte lagen van ons lichaam door; we beginnen dus ook alle ontstemdheid heel fysiek te ervaren.

Vanwege de vele levens waarin we met duisternis te maken hebben gehad, hebben we ons middenrif enorm aangespannen. We zijn boven en beneden gaan scheiden, ook in onszelf. Na veel levens waarin we ons vooral via de behoeftes van de onderste chakra’s op aarde hebben laten leiden hebben we, in het diepste punt aangekomen, besloten dat we er aan toe waren om ons nu vooral op de hogere chakra’s te gaan richten. De hemelse voeding die weer binnen kon komen stuitte echter lang op ons middenrif, dat zich steeds verder verdicht had om de lagere trillingen ‘eronder’ te kunnen houden.
Alles wat licht, verheven en Goddelijk was was okay; alles wat aards, grof en uit de behoeftesfeer kwam was ‘niet okay’. Er kwam een taboe op de onderste chakra’s, daarmee verstrakte het middenrif zich nog meer, met als gevolg dat onze levensadem niet volledig tot en met de onderste chakra’s door kon stromen.

De kundalini wil vrijuit stromen

Nu we echter door krijgen dat we het Goddelijke juist tot diep in ons lichaam willen toelaten, en daarmee de blokkades uit de onderste chakra’s kunnen opheffen, begint er iets te dagen in ons lichaam. Het is alsof het IJzeren Gordijn voorgoed open mag en wij het volle licht toe kunnen gaan laten in alles waarvoor we ons zijn gaan schamen. De kerk deed destijds een flinke duit in het schaamzakje door alles wat vleselijk was als zondig te verklaren. Maar daar zijn we aan voorbij gegroeid, en nu beheersen we zelf de toegang tot het Goddelijke. Liefdevol, zonder oordeel en met heel veel begrip voor alle delen in ons die zich nog ‘fout’ en schuldig voelen.

Lieve mensen, de vreugde van het leven bevindt zich zowel in de Hemel als ook op Aarde! Om bij onze levensvreugde te kunnen komen zullen Hemel en Aarde letterlijk in onze fysieke lichamen verbonden willen worden. De kundalini wil vrijelijk door ons heen kunnen stromen, en oh dat is zó bevrijdend en genezend!
In principe is de kundalini een zeer heilige, leven-gevende stroom boordevol Licht en Liefde van een veel hogere orde dan men vaak beseft. Als deze krachtige stroom door onszelf wordt ingezet in overeenstemming met ons Goddelijke Zelf en Zielenplan, dan is het de dirigent van God Zelf die ons hele hebben en houwen weer in harmonie zal brengen.

Nieuwe stemming

We worden opnieuw afgestemd, nadat we vanuit een complete disharmonie in een totale reset zijn beland. Ik schrijf steeds ‘we’, omdat ik er vanuit ga dat iedereen die mijn artikelen aanklikt wel iets heeft met de innerlijke Weg. Niet iedereen ervaart op hetzelfde moment de ups of de downs van alles wat op ons inwerkt. Dat is afhankelijk van de weg die je gegaan bent, van de mate waarin je bewustzijn gegroeid is en van je Zielenplan voor dit leven. Maar voor iedereen geldt dat de gevoeligheid voor harmonie en disharmonie momenteel enorm snel toeneemt, mede dankzij de toename van Licht en Liefde op Aarde en in onszelf.

Luister naar je lichaam, neem de wanklanken die je in je dagelijks leven in jezelf ervaart serieus. Waar zit de valsspeler in jouw orkest? Waarom is hij vals gaan spelen, en wat wil hij jou vertellen met zijn dissonanten? Wees als een milde toeschouwer, probeer in jezelf te voelen of te bedenken wat jouw innerlijke, Goddelijke dirigent deze valsspeler wil aanreiken.
En laat het orkest maar even stilvallen. Ze moeten maar even geduld hebben. Mogelijk zal er nog een klaaglied of treurmars gespeeld willen worden. Maar geef daarna ook vooral ruimte aan de Triomfmarsen en de Hallelujah’s. Het is niet langer ‘I will survive’, maar “I DID SURVIVE”….

MV