Evelyn De Morgan (1855–1919), Night and Sleep (1878)

De Stilte in van het Hogere Plan

Artikel geplaatst in:

Er zijn de laatste weken opvallend veel dagen waarop mijn lichaam alleen maar de rust en de stilte in wil. We hebben er net een aantal portaaldagen opzitten; die zetten nog eens extra druk op onze transformaties. Eigenlijk vraagt de Lichtwereld ons om heel dicht bij onszelf te Zijn, en te luisteren.

Hoe meer je je verzet tegen wat er is, des te zwaarder je de reis maakt. Niet iedereen kan het zich permitteren, denken ze zelf, om een paar dagen een time-out te nemen. De grootsheid van wat er plaats vindt ligt gedeeltelijk nog achter sluiers verborgen.
Om iedereen (inclusief mezelf!) een hart onder de riem te steken, nogmaals een toelichting vanuit de Lichtwereld.

ROLLERCOASTERS

Momenteel roetsjen we als in een rollercoaster heen en weer tussen onze eigen hogere en lagere velden. Het ene moment voelen we de wind in de zeilen, voelen we ons fysiek goed en verheugen we ons op ‘het nieuwe’. We maken plannen en zijn blij met onze toegenomen inzichten en Zelfliefde.

Maar het kan zo weer omslaan. En hup, daar glijden we in een sneltreinvaart weer omlaag naar een oud deel van onze persoonlijkheid. Daar kan alle levenslust en liefde verdwenen lijken te zijn. Hoe beroerd kunnen we ons dan voelen.

Sowieso komen er nu in collectieve velden, door de wereldwijde onrust, enorme ladingen vrij van oude gifstoffen, negatieve gedachten en karmische ballast. Hoe gevoeliger je bent, des te heftiger je lichaam hier op zal reageren. Dat varieert van ‘niet lekker’ tot je ernstig zorgen gaan maken. Dit kan zó de oude angstvelden aanraken, dat je opnieuw in oude verkrampingen gevangen kunt raken. Om moedeloos van te worden, soms …

VOOR HET GOEDE DOEL

Het valt niet altijd mee om ons bewustzijn erbij te houden en om te kunnen doorzien wat er speelt. Zeker niet als we met een oud deel samenvallen dat zelf ooit de moed en het zicht verloren heeft.

Maar weet dat we slechts tijdelijk samenvallen met oude delen van onszelf die nog vast zitten in de lagere velden. Zij moeten gevoeld, gekend, doorzien, geheeld en weer bij ons aangesloten worden, wil het Goddelijke Licht er echt in terug kunnen komen.
Als je weet, dat je zo vele levens hebt moeten overleven in een wereld vol tekorten aan Licht en Liefde, is het niet zo gek dat je naar een een time-out verlangt, als overgangstijd. Velen van ons zijn hondsmoe.

Tegen alle verdrukkingen in heeft onze persoonlijkheid zichzelf eindeloos overeind moeten houden. Vandaar dat het aan een grens zal gaan komen van wat nog leefbaar is. Daar wacht er een hele lastige overgave. Want achter die grens, tussen de derde en vijfde dimensie in, ligt het onbekende Niemandsland, waar het ego niets meer te vertellen heeft. Dat is de dood van het ego. “Haal mij maar op”, zegt het ego daar. “Ik kan niet meer. Ik pas.”

GOED NIEUWS VAN BOVEN

“Okay” zegt de Lichtwereld, “dat gaan we doen. Wij staan paraat voor je! We halen je op, uit de beperkingen van de driedimensionale wereld. Je zult je wel onthand voelen in het begin, maar wij leiden je en zijn altijd bij je.

In de vierde dimensie zwijgt je persoonlijkheid, en zal niets meer vorm krijgen zoals jij het gewend was. Dat zal niet makkelijk voor je zijn. Je kunt daar niets meer vast pakken van wat je kent. De gereedschappen die jou nog uit de oude pijn- en angstlagen konden houden kun je inleveren, want die werken niet meer in de vierde dimensie.

Gefeliciteerd, want het gaat nu echt gebeuren! Je zult wel geduld en vertrouwen nodig hebben, en ruimte moeten maken voor stilte, transformatie en integratie. De omkering vanuit de fijnstoffelijke lagen tot in je meest verdichte lagen heeft tijd nodig. Blijf jezelf dus overgeven aan onze leiding. Een persoonlijkheid is niet afgestemd op de heilige timing; wij wel.”

VOORBIJ HOUVASTEN

Jouw eigen heelwording is tijdens deze overgangstijd jouw nieuwe houvast. Door jou heen zullen jouw hogere Zelf en de Lichtwereld je van moment tot moment aanreiken wat jij nodig hebt om de hemel dichterbij te halen in jezelf.

Dat ziet er lang niet altijd zo uit als hoe jouw ego het kan bedenken. Want wat je aangereikt krijgt kunnen voor het ego hele lastige processen zijn, grote veranderingen of confrontaties met mensen om je heen.
Vaak kom je daarbij een niet-weten tegen over wat je ‘moet doen’. Dan rest je niets anders dan het in handen van je Hogere Zelf te leggen en je geduldig over te geven.

AD FUNDUM

Er is geen standaard routebeschrijving door die donkerte heen. Het is echt een kwestie van durven afdalen naar de bodem van de put. Heb de moed om alle controle los te laten tijdens de moeilijkste en pijnlijkste momenten in dat proces. Wees volledig aanwezig bij dat deel van jezelf dat uitgeput is of niet meer verder kan, en wees bereid om jezelf volledig in handen van je Schepper terug te leggen.

Juist door die diepe overgave zal het meest kostbare in jezelf ontsloten worden. Dan blijkt de bodem van de put ineens een bron te zijn!
Doordat je jezelf her-verbindt met de Bron zul je gaan voelen wie JIJ, achter alle driedimensionale illusies, werkelijk bent. Daar, in het diepste donker, zal jouw ware Goddelijke Zelf na levens weer op aarde tevoorschijn kunnen komen.

Op de bodem van de put word jij opnieuw geboren. Daar ontdek je dat het waar is dat jij volledig gekend bent en gedragen wordt in onvoorwaardelijke Liefde. Daar voel je dat het Licht uit de Goddelijke Bron rechtstreeks in jou wil stromen.

HET CHRISTUS BEWUSTZIJN DIENEN

Wat jij vanuit het goddelijke ontvangt zal onmiddellijk doorstromen naar de aarde. Dat voedt en bekrachtigt het grote Christus – bewustzijnsraster, dat in en om de aarde heen ligt. Op het moment dat jij wat transformeert, stijgt jouw frequentie. Daarmee help je energetisch mee aan de bevrijding van de mensheid.

Jouw bijdrage aan de Nieuwe Wereld is grootser en reikt veel verder dan waar jij je bewust van bent.
Dierbare medeschepper van de Nieuwe Wereld, jouw Licht en Liefde zijn op aarde echt nodig en gewenst.

MV 

Image: Evelyn de Morgan – Night and Sleep