Christus bewustzijn

Het Christus Bewustzijn wil geleefd worden!

De laatste loodjes van December 2020 & Persoonlijke Update

Wat een tijd he, lieve mensen! De dagen vullen zich met uitdagingen en uitnodigingen, met sluiers die tussen ons en het nog onbekende nieuwe leven hangen.

Veel Lichtdragers zijn nu bezig met het in en door de sluiers heen durven reizen, om lijfelijk, mentaal en emotioneel te ervaren waar het eigen licht en het hogere bewustzijn nog in de oude aardse velden lijken te verdwijnen. Tijdens de afronding van 2020 zul je geconfronteerd worden met verwarringen die door je oude gedachten en neigingen opgeroepen worden. Dit is een fase waarin je je oude zelf opnieuw behoorlijk kunt tegenkomen.

Besef dat het nog steeds jouw eigen gewonde persoonlijkheid is, die vanuit een beperkt bewustzijn naar een situatie kijkt. Het is jouw persoonlijkheid die bepaalt dat iets uit lijden, narigheid en angst bestaat, maar of dat de ultieme waarheid is? Dat is maar zeer de vraag.

Waar plak jij zelf nog etiketten op wat je meemaakt? Waar blijf je hangen in dualistische beelden van ‘Oh dit is niet leefbaar, oh dit is te pijnlijk, oh dit is onmenselijk’ etc? Al dit soort nare gevoelens en zwaarmoedige overtuigingen zijn wake-up-calls. Want vanuit jouw hogere perspectief weet je dat alles klopt wat er gebeurt. Alles staat immers onder hogere regie en wijsheid! En toch kunnen oude delen van jou nog getriggerd worden, ondanks het hogere perspectief dat je innerlijk al verworven hebt.

Alle beelden, emoties en angsten die jou vanuit je oude zelf nog dwars lijken te zitten, of opnieuw opduiken, zijn kansen om door de sluiers heen te breken. Je kunt het ook kansen om te transformeren noemen, of kansen om te deleten wat niet op het Christusbewustzijn berust.
Deleten kan via zelfreflectie, door een onvoorwaardelijk liefdevol schouwen naar jouw gedachten, naar jouw weerstand tegen wat er gebeurt, en naar je handelingen waarmee je wilt veranderen wat er eigenlijk niet veranderd kan worden.

Een ontwakende mantra die je mee kunt nemen door deze weken van 2020 is:

“Ik accepteer dat ik deze situatie (of hem, of haar) niet kan veranderen. Samen met de Goddelijke Aanwezigheid in mijzelf kan ik wèl mijn houding en visie ten opzichte van de situatie (of hem, of haar) veranderen.”

De Goddelijke Aanwezigheid in jou is altijd aanwezig en bereikbaar. Maar je moet wat moeite doen om de verbinding daarmee te ervaren. We zijn zò gewend om ons op de buitenwereld te richten, en ons daardoor te laten leven! Dan worden we onbewust één met het veel lagere bewustzijn dat daar nog volop vastgehouden en uitgeleefd wordt.

Dagelijks komen we in oude collectieve velden terecht en vangen automatisch de lagere emoties en energieën vanuit die angstvelden op. En hup, daar gaan we weer, terug naar illusies, naar dualiteit, naar een oude, zeer beperkte werkelijkheid, naar angst, lijden en overleven.
Het is een kwestie van bewust kiezen en vervolgens ook doen; Jezelf dagelijks naar binnen keren.

Alles wijst erop dat je klaar bent om de Goddelijke Aanwezigheid in jezelf ook echt te gaan belichamen en de verbinding daarmee op nummer één te zetten in jouw dagelijkse leven. Het Christus Bewustzijn wil niet alleen gepredikt en verspreid worden; het wil geleefd worden. Het wil door heel jouw wezen omarmd worden, zodat het zich via jouw energie, bewustzijn, liefde, woorden en creaties op Aarde kan verankeren.

***

Persoonlijke Update

Ik spreek uit ervaring. Er zijn onverwacht pittige uitdagingen en groeikansen op mijn weg gekomen gedurende de laatste 2 maanden. Tijdens afgelopen zomer had ik bedacht om dit najaar mijn derde boek te gaan schrijven, en de Engelse vertaling van deel I en II rond te maken. Maar het liep heel anders.

Tijdens de afgelopen paar weken is mijn zwager, de man van mijn zus, na een intens ziekbed van bijna 2 maanden overleden. Amper twee jaar geleden hebben ze hun 26-jarige zoon verloren, na een auto-immuunziekte die tien jaar geduurd heeft. Mijn zus blijft nu op Aarde achter met haar dochter.

Tegelijkertijd heeft mijn 92-jarige moeder een herseninfarct gehad. Ze woonde nog samen met mijn vader in een zelfstandig zorg-appartement. Dankzij zijn grenzeloos liefdevolle 24 uurs-zorg konden ze nog genieten van hun 72 jaar samen-zijn. Ze was al dementerend, we vroegen ons geregeld af hoe hun leven verder zou gaan. Na het infarct is ze volledig afhankelijk geworden, en na een week ziekenhuis in een verpleegtehuis beland.

Dit alles is met een razende vaart als in een roes gebeurd, met alle bijbehorende emoties, verwarringen en een niet-weten hoe nu verder. Ik voelde mezelf als een verbindende pionier tussen hemel en aarde. Terwijl ik met zowel voor als achter de sluiers contact kon houden zag ik mezelf soms ook verdwijnen in ‘het zo leefbaar mogelijk willen maken voor iedereen.’
Mijn oude neiging is om mee te gaan dragen (familiekarma), en geraakt door alle emoties om me heen zag ik het mezelf toch opnieuw weer doen.

Steeds weer als ik thuis kwam besloot ik om me terug te trekken en innerlijk om inzicht en leiding te vragen. Tjonge, wat hield het me bezig, het superlieve gezichtje van mijn moeder die niet meer begreep wat haar overkwam… Ineens zonder mijn vader, in een totaal onbekende omgeving met allemaal dementerende mensen om haar heen. En mijn vader, die na 72 jaar met vol bewustzijn ineens niet meer ‘dezelfde Lenie’ naast zich heeft …

En wat hield het me bezig, mijn zus en nicht die aards gezien al zo’n zware reis achter de rug hadden, en wederom voor een compleet ander, nieuw leven staan.
Gelukkig kon ik de aanwezigheid van mijn zwager ook na zijn sterven waarnemen, en zagen we hem samen met anderen die hem dierbaar waren en al eerder waren overgegaan. Gelukkig kon ik dat ook met mijn zus en nicht delen.

Echt, lieve mensen: de dood bestaat niet. Ons ego sterft, we leggen de aardse jas af wanneer het Zielenplan volbracht is. Onze Goddelijke Aanwezigheid bestaat eeuwig! De sluiers die de aardse en hemelse ‘werkelijkheid’ scheiden zullen door ons groeiende bewustzijn steeds meer oplossen. En dan zullen we de volle glorie zien van dat al onze geliefden eeuwig met ons verbonden en aanwezig zijn.

Gelukkig en dankbaar! Steeds weer was er die liefdevolle Aanwezigheid in de stilte, die me een andere waarheid, zonder lijden, liet zien. Steeds weer werd me verteld dat mijn moeder niet aan het lijden was, maar aan het louteren. Dat ik hen, die me zo dierbaar zijn, toch onbewust nog het ‘lijden’ wilde besparen werd me per dag duidelijker.

Het was mijn oude patroon dat het soms onnodig zwaar maakte. Wat ben ik blij dat ik deze les nu nog dieper heb mogen ervaren en de illusies nog dieper heb kunnen doorzien. Wat ben ik dankbaar voor de hogere leiding, die me steeds weer die opluchting bezorgde dankzij het inzicht van ‘Oh ja: het is niet meer aan mij, die zorg. Ik kan iedereen echt volledig terug leggen in de handen van hun eigen Goddelijkheid. Ik blijf in volledig vertrouwen dat alles precies loopt zoals het vanuit de ziel bedoeld is.’

Ik hoop iedereen te kunnen bemoedigen met deze persoonlijke woorden. Neem jouw groeikansen aan, aanvaard ze volledig en blijf naar jezelf kijken! Alleen dan zul je ontdekken waar je jezelf nog niet hebt kunnen verheffen boven de aardse velden.

De laatste loodjes zijn echt al jouw inzet en toewijding waard! Er wachten hogere Waarheden en Universele Liefdesvelden waarin er geen lijden en geen angst bestaan, waarin we altijd vanuit vreugde en licht verbonden zijn.
Dat is geen wereld die ver weg is; er is namelijk maar één wereld waarin ieders Goddelijke Aanwezigheid bestaat. Door heel diep naar binnen te gaan en zul je de liefdevolle Aanwezigheid van jouzelf gaan voelen, en ook die van anderen. Deze Aanwezigheid zal je helpen om te beseffen dat je zelf, samen met ieder ander goddelijk schepsel, onsterfelijk bent en volledig geleid wordt conform jouw Zielenplan voor dit leven.

Voor een korte of langere periode deel je jouw levensweg met dierbaren. Zowel met jouw Goddelijke Zelf als met jouw persoonlijkheid help je elkaar om het Zielenplan voor dit leven te kunnen voltooien. Als jouw rol daarin verandert zul je vanuit Liefde een draai kunnen maken naar een ‘nieuw’ leven, waarbij je de ander in vol vertrouwen teruggeeft aan haar of zijn Schepper of Bron.

Geef de ander die vrijheid. Weet dat hij of zij onder leiding van de Lichtwereld een unieke weg naar een hoger bewustzijn zal vervolgen. Koester het weten dat de ander het meest gelukkig zal zijn indien hij of zij het Zielenplan kan voltooien. Jullie gedeelde Liefde zal eeuwig, als een groot Licht vanuit het hart aanwezig blijven en de wereld om je heen verlichten!

Moge je dagelijks ervaren dat er altijd Licht en Liefde op jouw weg aanwezig zijn. Moge het Christus Bewustzijn zich volledig in jou gaan verankeren!

Bless you,
Mieke Vulink

❤