Christ Crystal 2022

Oudejaarsavond Meditatie ‘Van Oud naar Nieuw’

Artikel geplaatst in: ,

MEDITATIE ‘VAN OUD NAAR NIEUW’

Lieve allen,
in dit artikel vind je een link naar een fantastische Meditatie die je op Oudejaarsavond kunt doen. Honderden mensen hebben aangegeven deze online Meditatie te willen doen, en ons voorstel is om daar om 20.22 uur mee te beginnen! Eerder of later kan natuurlijk ook, doe hem wanneer en zo vaak als het jou uitkomt.
Het is een verhelderende, helende en bevrijdende reis geworden van maar liefst anderhalf uur! Hier is eerst de uitgeschreven inleiding, die je ook in de opname zult horen.

INLEIDING MEDITATIE

Lieve mensen, van harte welkom bij deze bevrijdende Meditatie, op wel een heel bijzonder moment; Oudejaarsavond 2021. Wát een jaar hebben we achter de rug he! Er is onvoorstelbaar veel gebeurd, en mogelijk is het meeste daarvan niet eens binnen de derde dimensie zichtbaar geworden!
Maar het is duidelijk dat we met steeds meer mensen op weg zijn naar het Licht. Hand in hand, energetisch verbonden zijn we onomkeerbaar onderweg naar het Nieuwe Jaar, 2022, en de Nieuwe Wereld!

Dat betekent niet dat je deze Meditatie niet op een andere dag zou kunnen doen; we groeien immers dagelijks, in ons bewustzijn, ‘van oud naar nieuw’! En dat is iets waar we zelf voor gekozen hebben.  Dankzij ons hogere bewustzijn, en de verfijndere frequenties die we steeds meer gaan belichamen, hebben we onze vrije wil in dienst gesteld van de hogere Wil. Die Wil voelen we in ons hart, die Wil is verbonden met de Goddelijke Aanwezigheid in onszelf. En die Wil zal ons over iedere drempel heen dragen die we voor onszelf nog onbewust in stand houden.

Je kunt deze meditatie op twee manieren gaan doen:

De eerste manier is het meest verhelderend en werkt energetisch het diepste door. Deze manier vraagt wat voorbereiding, omdat je met gematerialiseerde gedachtevormen gaat werken die je op papier gaat schrijven. Het is een soort opstelling die je niet alleen visualiseert, maar ook concreet zichtbaar maakt in de ruimte waarin je deze meditatie doet.
Voor deze manier heb je een pen en een bloknootje nodig, of een aantal papiertjes waarop je een woord of zin kunt schrijven. Je kunt hiervoor eventueel ook gewone witte A4tjes gebruiken waar je wat afscheurt.
Ook heb je een touw, of een snoer, of een lange sjaal of iets dergelijks nodig die je zo naast je stoel klaarlegt. Hiermee kun je straks jouw energetische veld zichtbaar gaan afbakenen. In de meditatie is er een veld dat 2021 vertegenwoordigt, en één dat de nieuwe energie van 2022 gaat omarmen.

De tweede manier kun je doen wanneer je geen pen en papier in huis hebt, wanneer je moe bent en nu graag alleen met gedachten en innerlijke beelden werkt. Dan pak je er geen spullen bij en houd je het bij visualisaties. Deze manier is minder actief. Ook dat kan, geen probleem natuurlijk, maar dan zou het een leuk idee zijn om alsnog, in 2022, de eerste manier uit te proberen.

Pauzeren tijdens de Meditatie

Je kunt gewoon pauze nemen als je meer tijd nodig hebt voor de stappen waar je doorheen geleid wordt. Of als je ineens een oliebol ‘moet’ eten, of om een andere reden. Ik heb de Meditatie op SoundCloud gepost (daar kom je automatisch op wanneer je de link aanklikt). Wil je deze op pauze zetten dan klik je even op de twee witte streepjes in het oranje cirkeltje dat bij de geluidsbalk zichtbaar is. Wil je verder luisteren, dan klik je in hetzelfde cirkeltje op het witte pijltje.
Neem je tijd, haast je niet, probeer in een liefdevolle concentratie te blijven. Je staat op het punt om alsnog veel oude ballast achter je te laten. Gun jezelf een goede, schone afronding van 2021 en een feestelijk begin van 2022!

Muziek na de Meditatie; het Nieuwe Leven vieren!

Na de Meditatie volgt er muziek. Deze is behoorlijk luid uitgevallen, hoorde ik zelf tijdens het checken van de opname. Enerzijds leuk, omdat er op gedanst kan worden; we kunnen het nieuwe jaar vreugdevol verwelkomen! Maar anderzijds kun je er ook van schrikken, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je hoort in de Meditatie vanzelf wel dat de muziek aangekondigd wordt, hou je volumeknop dus in de gaten 😉

Dan is hier de link naar de Meditatie op SoundCloud:

MEDITATIE ‘VAN OUD NAAR NIEUW’

Je kunt de meditatie ook downloaden op je eigen pc of laptop, en wel via deze stappen:
– Klik op de link naar de Meditatie
– Dan komt de Meditatie op SoundCloud in beeld
– Scroll iets omlaag; onder de geluidsbalk en ‘Een reactie schrijven’ (waarvoor mijn mini-fotootje staat) staan een vijftal mogelijkheden:
Liken, delen, link kopiëren, bewerken en …Meer.
– Kies de laatste, waarop staat: ‘…Meer ‘.
– Klik daarop, dan verschijnen er weer een aantal opties onder elkaar. – Klik dan op de vierde: ‘Bestand downloaden’.

Bij deze willen we iedereen nogmaals bedanken die tijdens het afgelopen jaar onze weg, live of online gekruist heeft. We hebben ongelofelijk veel ervaren, van elkaar geleerd en gedeeld; dank daarvoor!!
Moge het nieuwe jaar iedereen veel verlichting en vervulling brengen, met heel veel liefs,

Mieke Vulink & Vincent Rikkerink