Temple (3)

Jij bent Goddelijk – Vleugels van Vrijheid, minder geven, meer ontvangen

01-02-2024
Als Lichtdrager ken jij wellicht ook de neiging om te willen geven, helpen, healen, ondersteunen, een praktijk te beginnen, of anderen in welke vorm dan ook wat aan te reiken waar ze wat aan zouden kunnen hebben. Hulpverleners neigen sowieso meer naar geven dan naar ontvangen. Je hoort het vaak jezelf tegen anderen zeggen: ‘Zorg goed voor jezelf, doe jezelf niet tekort, ga vooral ontvangen!’
Tja, en hoe doen we dat nou eigenlijk dan? En waarom willen we zo graag geven? En waarom vinden we het zelf vaak lastig om te ontvangen? Het is een oud en diep ingesleten patroon vanuit onze mannelijke kant om te willen geven, om oplossingen aan te dragen en de schouders eronder te zetten. Maar ook vind je een patroon in onze vrouwelijke kant; liefdevol willen zorgen voor en dragen, meedragen, in het ergste geval mede-lijden.
Lichtdragers zijn oude zielen die, in vergelijking met jongere zielen, al langer in de opwaartse spiraal van bewustwording zitten. Zij hebben vaak een soort misplaatst verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van anderen. In de vele eeuwen waarin het collectief bewustzijn op Aarde tegen de tweede dimensie aan zat zijn ze meermaals geïncarneerd, om totale vernietiging te helpen voorkomen. En daar komt het oude gevoel vandaan dat het ‘aan jou’ is om anderen mee te nemen in jouw opwaartse spiraal.
Toen maakte dat wel deel uit van jouw taak, omdat jij één van de weinigen was die lichtfrequenties kon inbrengen die hoger waren dan de gemiddelde. Maar in deze tijd zal iedereen op eigen kracht dienen te ontwaken! Aan de meeste ontwaakmomenten gaan moeilijke momenten vooraf. Dat zijn de momenten waarop mensen bij anderen gaan aankloppen, en hulpverleners maar al te graag hun hulp aanbieden. Want het geeft ook een heel voldaan en dankbaar gevoel als je een ander kunt helpen.
Hier ligt een groeikans voor oude zielen die zich vaak een buitenbeetje hebben gevoeld. Ieder mens wil graag verbinding. Oude zielen die zich vaak niet begrepen of gewaardeerd voelden zijn please-gedrag gaan vertonen. Nou; dat mag je gaan achterlaten hoor, dat patroon is wel klaar toch?! Bovendien: juist nu is het essentieel dat bewust-wordende mensen zelf ontdekken dat ze hun eigen innerlijke wijsheid en leiding kunnen terugvinden, en er altijd hulp voorhanden is van hun eigen hogere Zelf! Niet jij bent hun redder, maar ieders eigen innerlijke Bron…
Vanuit je hart is het moeilijk om een ander door lijden heen te zien gaan; zeker als het één van je dierbaren betreft. Het kan confronterend zijn om je eigen kinderen te zien worstelen en lijden! Maar denk aan jouw eigen weg, die ook vast niet alleen over rozen is gegaan. De bewustwordingsweg uit de dualiteit is er één van vallen en opstaan. Het meeste bewustzijn doe je op door alles volledig zelf te kunnen doorleven, en op eigen kracht uitdagingen te overwinnen.
Ben jij gewend om andermans karren te trekken, maar ben je dat zat, dan heb ik goed nieuws. Er is een delegatie van de Pleiaden naar de Aarde gekomen; sterrenkinderen die ook jou zullen helpen om dit oude patroon van ‘jezelf weggeven’ volledig te gaan doorzien! En waarom de Pleiaden? Vanwege hun ‘vleugels van vrijheid’! Ik noem ze zo omdat ik ze zo kan waarnemen…. Maar de etherische vleugels worden gevormd door de uitstraling van het Licht, dat door een (van egokrachten bevrijde) stralende zonnevlecht, een open hart en een verbonden thymus- /Godsverbindingschakra heen kan schijnen.
Heb je klachten aan de achterkant van je lichaam, vanaf je zonnevlecht omhoog tot aan je kruin, zoals kramp, spierpijn, vastzittende schouders en nek, benauwdheid, het gevoel ruimte en adem tekort te komen? Maak dan innerlijk maar eens contact met de Pleiaden, want ze zijn met onze rugkant bezig! Nu daar de koorden met ons verleden aan het verdwijnen zijn, komt er ruimte om onze vijfdimensionale vleugels weer uit te slaan, en ons leven in totale vrijheid te vervolgen! Vrij van het gevoel dat je voor anderen moet zorgen, van oude schuldgevoelens als je volledig voor jouw eigen weg op Aarde kiest, en vrij om als instrument door de goddelijke liefdeskrachten bespeeld te worden. En dan …. Dan trilt jouw zielsfrequentie vanzelf door in de collectieve velden, waardoor je toch veel waardevols bijdraagt …
Kortom: ga jij maar lekker zelf in het karretje zitten, en laat jouw hogere Zelf en de Lichtwereld jouw karretje maar trekken. Verwelkom Jezelf, ontvang het diepste en het hoogste en alles wat er tussenin zit van wie jij bent. Als jij echt helemaal bij Jezelf blijft, dan val je samen met je goddelijke essentie, en dan trek je het hoogst mogelijke aan dat met jouw goddelijke essentie resoneert. Wauw, is dat niet een heerlijk vooruitzicht?
Een wonderbaarlijke dag gewenst,
Mieke ❤