Extérieur_de_l'Abbaye_de_Gellone_à_Saint_guilhem_le_désert

Returning – Lichtwerk-reis naar France & Espana

Artikel geplaatst in:

Morgen begint onze tweepersoons Lichtwerk-reis naar Zuid Frankrijk en Noord Spanje! We zijn geroepen door de ‘afstammelingen van de wijnstok’; de nazaten van Yeshua en Maria Magdalena die door de eeuwen heen hun levens gegeven hebben om de oeroude kennis te bewaren voor het nageslacht.

De reis begint hoog in de bergen boven Montpellier. Daar is ooit een Joodse Academie c.q. Mysterieschool in Zuid Frankrijk gesticht door St. Guilhem. Deze ‘Willem’ kwam uit Orange, hij is de eerste echte ‘Willem van Oranje’. Hij had vele namen, zoals de Comte de Toulouse, Guilhem de Gellone of Guilhem Courtnez. Hij begon ooit als strijder die Karel de Grote diende. Bij de Slag rondom Arles sneuvelde het puntje van zijn neus.

Maar Guilhem had een andere missie. Hij was een afstammeling van. Als je de Parcival – en de Heilige Graalboeken gelezen hebt, herken je hem vanuit deze missie. Want hij is o.a. de ‘Kyot de Provence’; een schuilnaam waarachter een zeer hoog Ingewijde man blijkt te zijn die zich diep verbonden voelde met de leer van Maria Magdalena. Hij heeft de zoon en kinderen van Karel de Grote onder zijn geestelijke hoede genomen, en vele bekenden uit het Frankische Huis ontvangen en begeleid.
Een heel bijzondere man dus, die ook Montpellier gesticht heeft. Later is hij mede door de roomse kerk uit de geschiedenisboeken geschreven, omdat de glorieuze aandacht op de nazaten van Karel de Grote gevestigd moest worden. Daaronder waren een aantal bastaards, die dus geen, zoals Guilhem de Gellone zelf, zuivere afstammelingen van de Heilige Familie waren

St. Guilhem- le- Désert kent vele gelaagdheden. Het stadje zelf wordt overlopen door dagjesmensen; het schijnt één van de meest idyllische dorpjes van Zuid Frankrijk te zijn.
Mijn dochter, die met mij de eerste Graalreis naar dat gebied heeft gemaakt, en zelf later in Montpellier studeerde (misschien bekend uit mijn boek  ) , is er later op eigen houtje meermaals naar toe gegaan. Ze was helemaal verrukt over de serene en pure sfeer die vooral boven het stadje te vinden was. Dit is ook de plek waar St. Guilhem zich altijd, vanuit zijn eigen Chateau de Verdus, op het goddelijke gericht heeft… We gaan de ruïne van zijn kasteel boven op de berg zeker opzoeken!

Zoals uit ervaring is gebleken is de eerste plek altijd een landingsplek, van waaruit het één en ander zich begint te ontvouwen. Ja, we gaan zeker in de voetsporen lopen van vele nazaten uit de Messiaanse Bloedlijnen. Ook onze eigen sporen liggen daar, van diverse vorige levens. We zijn zelf dus ook heel benieuwd wat we mogen ontdekken, en wat zich deze keer wil open-baren. We zullen een paar plekken bezoeken die ook in mijn Book of Love staan; we zullen ook verder door de Pyreneeën afdalen tot aan Girona in Spanje, dat met Rennes-le-Chateau verbonden is vanuit het esoterisch-joodse christendom.

Wat een bof weer, dat we via Judith Moore verbonden zijn met Herman van Musscher, die haar daar met spirituele groepen al een paar keer ontvangen heeft. Hij kent de omgeving op zijn duimpje, we zijn zeer hartelijk uitgenodigd om een paar dagen in zijn appartement aan de Spaanse kust te verblijven. Voor ons een duidelijke bevestiging dat we dáár ook wat te doen hebben. Dankjewel lieve Herman dat we in Rosas (  ) kunnen verblijven!

Dan zal de reis verder gaan richting Mont Canigou; de plek waar Maria Magdalena tot verlichting is gekomen. Voor liefhebbers: er zijn interessante boeken geschreven over oude Inwijdingstrajecten in dat gebied, door Patrice Chaplin. Het boek ‘The Portal’ beschrijft alle ‘geheime’ plekken en het hele inwijdingstraject van Patrice zelf. Een aanrader voor als je interesse hebt in hoe de innerlijke weg, die door Maria Magdalena is doorgegeven, zich verder ontwikkeld heeft. De Tempeliers hebben heilige kennis, boeken en voorwerpen vanuit het Heilige Land in hun bezit. Deze lijnen lopen o.a. via allerlei adellijke families kriskras door de Pyreneeën heen. We zetten onze voelsprieten uit en laten ons per dag leiden!

De reis zal eindigen in het dal aan de voet van Rennes-le-Chateau, bij Les Labadous. Dat vind ik zelf heel bijzonder, want daar is eigenlijk mijn Book of Love ontstaan. Ik deelde al mijn ervaringen via ontelbare appjes met Vincent; hij heeft ze in een bestandje gezet dat ik later zo uit kon werken. Nu zijn we daar samen, daar waar we elkaar bijna 2000 jaar geleden ook ontmoet hebben. Er is ons verteld dat we opgewacht worden door een aantal Lichtmeesters. Zij zullen ons de weg wijzen naar die plekken waar we 2000 jaar geleden de belofte hebben gedaan om in de toekomst samen terug te keren.

Wat waarde kan hebben voor anderen zal ik zeker delen. ‘Delen is het nieuwe hebben’ zei iemand laatst – en zo is het.
Het is een heerlijk gevoel dat twee zielen-zusters- en een zielen-broeder ondertussen van mijn huisje kunnen genieten en voor de poes zullen zorgen. Hoe bijzonder is het dat één daarvan zelf net naar Frankrijk vertrokken is en daar een huis gehuurd heeft. Ze is nu weer even terug op Zutphense grond; het is samen delen en helen. Hoe verbonden is alles, en hoe prachtig wordt alles geleid!

Tot binnenkort,

Mieke & Vincent 

De afbeelding is de Abdij van St. Guilhem de Gellone ( de voormalige Mysterieschool)