151 Jacob's Ladder Venetie website

Vol vertrouwen op de helling leven

Terwijl ons ego zich meermaals per dag achter de oren krabt en niet meer kan overzien wat er gebeurt, verwelkomt ons hogere Zelf alle veranderingen en vernieuwingen met een hartverwarmende glimlach.

Het ego vraagt zichzelf regelmatig af: ‘Wat kan ik nou het beste doen? Waarom komt dit thema nou alweer terug? Hoe kom ik hier nou echt doorheen? Waarom gebeurt er nou niet wat ik verwacht? Klopt het dan niet wat ik dacht over hoe alles zou gaan veranderen?’

Als, ondanks alle inspanningen, de verwachte verbeteringen uitblijven, kan het ego zich dit persoonlijk aantrekken. Dan bedenkt het waar het in gebreke is gebleven en wat het vervolgens anders zou moeten gaan doen.
Maar het hogere Zelf wéét dat het sudderen en piekeren tot bewustwording zal leiden! Het fluistert je toe om vertrouwen te houden in het kosmische plan. Dat je jezelf soms in een spagaat voelt tussen je ego en hogere Zelf is lastig, maar het levert uiteindelijk altijd wat op.

Enerzijds trillen de diepste schaduwpunten uit alle levens nog in je na. Ze laten je weer omlaag kijken, naar je verleden waar je je met veel moeite van los gemaakt hebt (zie de donkerte op het schilderij!). Daardoor zakt je frequentie weer naar beneden en dat triggert de emoties over hoe zwaar het was. Zak je daarin, dan krijgt het collectieve angstveld vat op je, met ‘als dit maar niet nog een keer gebeurt, als het nu maar goed afloopt’. En dat kan je zó wiebelig maken…

Anderzijds gloort het nieuwe leven met al haar hogere frequenties, beloftes en licht bovenaan de ladder. De Lichtwereld wuift je bemoedigend toe en zegt dat je helemaal op de goede weg bent. Nu nog geloven en jezelf ervan blijven overtuigen dat ze gelijk hebben!

Je staat op de helling, en jij mag kiezen welke kant je opgaat. Kijk maar even omlaag. Behalve het zware dat je misschien nog raakt, is het ook zo dat het oude gemakkelijk van je af kan glijden! Als jij doorziet hoe de zwaarste momenten jou de grootste groei gebracht hebben, daar dankbaar voor kunt zijn en bereid bent om het te laten gaan, dan zal Moeder Aarde het naar zich toetrekken en de energie daarvan neutraliseren.

Voel jezelf maar, op het midden van de ladder. Kun je het magnetisme van de twee polen, beneden en boven voelen? Misschien voelt het nog niet stevig, maar als je beseft wat een klim je al afgelegd hebt en hoeveel je hebt kunnen achterlaten, dan geeft dat toch zelfvertrouwen en innerlijke kracht!

Voel nog maar eens wat er in je gebeurt als je je voorstelt dat je toegeeft aan de omlaag gaande aantrekkingskracht. Waarschijnlijk reageert er iets in jou van ‘Nee, dat wil ik echt niet meer!’ Zeg dat dan ook maar, hardop, zodat je ervan doordrongen raakt dat dat wáár is en ook klopt!

Voel dan eens wat er gebeurt als je toegeeft aan wat jou omhoog wil trekken. Dat is puur jezelf laten verheffen! Richt je naar het Licht en je krijgt de kracht om je te verheffen! Echt; op de grens van de derde en vierde dimensie verandert de wijze van bewustwording. Het klimmen naar de bovenrand van de derde dimensie vraagt veel inspanning en kost veel energie. Maar als je eenmaal op die bovenrand staat, en de liefdevolle aantrekking voelt vanuit de Lichtwereld, is het een kwestie van jezelf er aan overgeven. Dan zul je precies ontvangen wat er nodig is om weer één te kunnen worden met hogere versies van jezelf.

‘Jij bent Goddelijk’

(13-02-2024)

Mieke Vulink

Afbeelding:

Scala di Jacobi, de Jacobsladder
Geschilderd door Paolo Veronese, een incarnatie van de geascendeerde meester Paul de Venetiaan
Eigen foto uit de San Sebastian in Venetië